CHP’de ‘Demir leblebi’ sohbetleri sürüyor: Film günleri yapılacak

CHP Kadın Kolları tarafından iki yıldır düzenli olarak gerçekleştirilen ‘Demir Leblebi Sohbetleri’, kadın hak ve eşitlik mücadelesini konu alan film gösterimleri ile devam edecek.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları tarafından iki yıldır düzenli olarak gerçekleştirilen ‘Demir Leblebi Sohbetleri’ sürdürülüyor.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, söz konusu sohbetlere yeni bir boyut kazandırdıklarını ifade ederek, “Her Salı günü düzenlediğimiz eğitim çalışmamıza, yaz sürecinde kadın hakları ve eşitlik mücadelesini anlatan film gösterimleri ile devam edeceğiz” dedi.

‘BİN KİŞİLİK EĞİTİM ÇALIŞMASI’

CHP’de kadın kolları teşkilatlarının katılımıyla yaklaşık bin kişilik bir eğitim çalışmasını video konferans üzerinden gerçekleştirdiklerini belirten Nazlıaka, şunları aktardı:

“Her hafta, alanında uzman isimlerle bir araya geliyoruz. Yaz dönemine girdiğimiz için eğitim çalışmamızın kapsamında bir değişikliğe gitme kararı verdik. Geçen hafta, Kadın Adayları Destekleme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nuray Karaoğlu ile Türkiye’nin ilk kadın milletvekillerinin siyaset yolculuğuna ayna tutan ‘18’ Yolları Açan Kadınlar isimli kısa filmi izledik. Film üzerine uzun uzun sohbet ettik. Yaz sürecinde eğitim çalışmalarımıza konuklarla değil, üzerine konuşabileceğimiz filmlerle devam edeceğiz.”

BU HAFTAKİ FİLM: KADINLARIN SEÇME VE SEÇİLME HAKKI MÜCADELESİNİ ELE ALACAK

Eğitim çalışmaları kapsamında dünyada ve Türkiye’deki kadın hak ve eşitlik mücadelesini tartışacaklarını dile getiren Nazlıaka, bu kapsamda bu hafta izleyecekleri filmi ve konusunu şu şekilde açıkladı:

“Bu hafta izleyeceğimiz film, yönetmenliğini Katja von Garnier’in üstlendiği, 2004 yapımı Demir Çeneli Melekler (Iron Jawed Angels ) olacak. Demir Çeneli Melekler filmi, 1910’larda Amerikalı kadınların seçme ve seçilme haklarının tanınması için verdikleri mücadeleyi anlatıyor. Bu mücadelenin sonucunda 18 Ağustos 1920 tarihinde yapılan anayasal değişiklikle kadınlara bu hak tanınıyor. Film hem bu süreçte hem de sonrasında etkin role sahip kadın hakları aktivistleri Alice Paul ve Lucy Burns’e odaklanıyor.” (DUVAR)