CHP ve İYİ Parti'den, Bahçeli'nin 'seyircisiz maç' talebine tepki: Akıl tutulması

CHP Spor Kurulu Başkanı Kenan Nuhut ve İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanlığı, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "tribünler kapatılsın" açıklamasını eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Spor Kurulu Başkanı Kenan Nuhut ve İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanlığı tribünlerden yükselen "hükümet istifa" sloganlarına yönelik sürdürülen linç kampanyasına ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "maçlar seyircisiz oynansın" yönündeki açıklamasına yanıt verdi. 

CHP'Lİ NUHUT: TRİBÜNLER SOKAĞIN AYNASIDIR

"Hükümet istifa" sloganlarının doğal karşılanması gerektiğini ifade eden CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve Spor Kurulu Başkanı Kenan Nuhut, "Tribünler sokağın aynasıdır. Deprem sonrası yaşanan organizasyonsuzluk ve liyakatsizlik, halkımızın canını çok yakmıştır. Deprem öncesinde alınmayan tedbirler, deprem sonrasında müdahale geç kalınması, sürecin devamındaki koordinasyonsuzluk sebebiyle vatandaşlarımız doğal hakkı olan protesto hakkını tribünlerden kullanmıştır. Farklı siyasi görüşlerdeki binlerce taraftarları birleştiren tribünler halkın sesini yansıtmaktadır" dedi. Sloganların bir siyasi partinin organize ettiği eylemler olmadığını belirten Nuhut, "Yıllardır çeşitli sebeplerle vatandaşın en basit hakları konusunda dahi protesto etmesini engelleyen, üçten fazla kişinin yan yana durmasına izin vermeyen bu yasakçı zihniyetin sonucunda halkımız sesini duyuracağı noktalardan sesini duyurmaya çalışıyor. Tribünleri de yıllarca dizayn etmeye çalıştılar fakat bu emellerine ulaşamadılar. Konusunun 'Bazı çevreler spora siyaset sokuyor' diye algılanması ise en büyük yanlıştır" ifadelerini kullandı.

'SİYASETÇİLERİN TARAFTARI HEDEF ALMASI KABUL EDİLEMEZ'

Konyaspor ve Kayserispor'dan yapılan açıklamaları da eleştiren Nuhut, "Tribündeki taraftara, o günün paydaşı olmadığı halde kulüplerin resmi hesaplarından cevap vermek, 'zillet' ifadesiyle konuyu başka boyuta taşımak, hedef saptırmaktan başka bir şey değildir. Kulüp resmi hesaplarının açıklama yaparken, devlet, hükümet, iktidar ve millet kavramlarının sözlük karşılığını doğru algılayıp, doğru kullanıp hiç kimseyi hedef almaması gerekmektedir.  Hele hele siyasetçilerin taraftarı, tribünleri, futbolseverleri hedef alması kabul edilemez" dedi.

Nuhut, "Cumhur İttifakı’nın kontrol edemediğini yasaklamak gibi bir huyu var. Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın en çok ihtiyaç duyduğu anda Twitter’a uygulanan bant daraltma, Ekşi Sözlük'e erişimin engellenmesi bu durumlara örnektir. Şimdi de iktidar ortağı bir partinin genel başkanının eleştirileri duymamak için 'tribünler kapatılsın' açıklamasını yapması yasakçı zihniyetin geldiği son noktadır. Tribünlerin 'hükümet istifa' sloganları sebebiyle kapatılması kabul edilemez bir düşüncedir." ifadesini kullandı.

İYİ PARTİ: AKIL TUTULMASIDIR

İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanlığı da "Hükümet istifa" sloganları sonrası maçların seyircisiz oynanmasını isteyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yanıtında "Maçların seyircisiz oynanmasını talep etmek bir akıl tutulmasıdır. Nasıl ki seçimler seçmensiz olmazsa tribünler de taraftarsız olmaz" dedi. Açıklamada, "Demokratik protesto haklarını kullanan taraftarlarımızın yanında durduğumuzu bu vesileyle ilan ediyoruz" denildi. (HABER MERKEZİ)