CHP Trabzon'un PM hesabı şaştı: Kaya yazılınca Öztürk de giremedi

CHP Trabzon İl Örgütü, kurultayda PM adayı olarak Ali Türen Öztürk'ü önerdi. Fakat Ahmet Kaya da Özgür Özel'in anahtar listesinde yer alınca iki isim de PM'de yer alamadı.

Google Haberlere Abone ol

TRABZON - Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen kurultayda, Parti Meclisi'ne (PM) Trabzon'dan bir partilini seçilememişti. Kentte eleştiri toplayan konunun perde arkasında ise ilginç gelişmeler yaşandı.

8 Ekim'de yapılan Trabzon İl Kongresi'nde 'değişimci' aday Mustafa Bak, İl Başkanı seçilmiş ve kendisine destek veren önceki dönem milletvekili Ahmet Kaya ile birlikte 12 kurultay delegesi Özgür Özel'e destek vereceğini açıklamış, milletvekili Sibel Suiçmez ise il örgütü ile hareket etmeyerek Kılıçdaroğlu'na destek açıklaması yapan vekiller arasında yer almıştı. Kurultay öncesi toplantı yapan 12 kurultay delegesi ve Bak, PM'de yer almak isteyen 12 isim arasından da Ali Türen Öztürk'ü aday olarak önerme kararı aldı.

Ali Türen Öztürk

Fakat kurultayda son dakikalarda Ahmet Kaya'nın da Özgür Özel'in anahtar listesine yazılması sebebiyle delegeler arasında kafa karışıklığı oldu. Kaya'nın ismini sildirmemesiyle iki isim de PM adayı olarak listelerde yer aldı. Seçimin ardından iki isminde PM'ye girememesi, Trabzon İl Örgütü'nün beklemediği bir sonuç oldu. Konuyla ilgili hem Kaya'ya hem de Trabzon İl Örgütü'ne eleştiriler geldi.

Ahmet Kaya

'İKİ İSİM OLUNCA HANDİKAP YAŞADIK'

CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak, çok güzel bir kurultay geçirdiklerini fakat PM'de Trabzon'dan bir ismin olmamasının kendilerini üzdüğünü söyledi. Süreci iyi yönetemedikleri itirafında bulunan Bak, kurultay öncesi Trabzon'dan aday olan 12 isim arasından Ali Türen Öztürk ismini önerme kararı aldıklarını belirtti.

Kurultayda beklenmedik bir durum oluştuğunu kaydeden Bak, "Son anda önceki dönem milletvekilimiz Ahmet Kaya'nın arkadaşları inisiyatif alarak kendisinin ismini PM adayı olarak yazdılar. Ancak bu Ahmet beyden habersiz oldu. Son dakikada adaylar içerisinde isminin çıkması kafa karışıklığı yaratı. Ben konuyu onunla görüştüm. Kendisi de 'genel başkanın listesinde olduğu için çıkmasının nezaketsizlik olacağını' söyledi. Süre de geçtiği için ikisinin birlikte girme durumu oldu. İki isimin adaylığı da olunca bir handikap yaşadık. Planlı bir durum olsaydı ona göre hareket ederdik. İkisinin de PM'ye giremeyişi bizi üzdü" dedi.

Mustafa Bak

'ZAMAN DARLIĞI BİRLİKTE HAREKET ETME ŞANSI VERMEDİ'

İl kongresi ve kurultay arasındaki zaman darlığının kendilerini zorladığını kaydeden Bak, "İl kongresinden sonra kurultaya kadar yeterli bir süre olsaydı diğer illerle birlikte beraber hareket etme şansımız olabilirdi. Çok sıkışık bir zaman vardı ve kurultayda kimin kimi destekleyeceği öngürelebilir değildi. Bu da PM listesinin sıkışık zamanda belirlenmesine sebep oldu. Biz de bu durumu Trabzon örgütüne anlatmakta sıkıntı yaşadık. Yaşanan süreç Ahmet Kaya'nın suçu değil. Kendisi dışında gelişen bir süreç oldu. Örgüt içinde kendisiyle ilgili bir sıkıntı yaşanmadı. Sayın Kaya bizim kurultay delegemiz" diye konuştu.