CHP Sözcüsü Yücel: Haluk Levent’e kurumsal düzeyde bir teklifimiz olmadı

CHP Sözcüsü Yücel, Lütfü Savaş’ın adaylığının yeniden değerlendirilip değerlendirilmediği ve Haluk Levent’e götürülen adaylık teklifine ilişkin sorulara "MYK ve PM'nin böyle bir gündemi olmadı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Sözcüsü Deniz Yücel, partisinin aday belirleme gündemli Parti Meclisi toplantısı devam ederken kameraların karşısına geçti.

Gazetecilerin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Lütfü Savaş’ın adaylığının yeniden değerlendirilip değerlendirilmediği ve Haluk Levent’e götürülen adaylık teklifine ilişkin sorularına Yücel, “MYK ve PM toplantımızın böyle bir gündemi olmadı” diyerek yanıt verdi.

Haluk Levent’e hangi yöntemle teklif götürüldüğüne ilişkin soruların tekrar yönelmesi üzerine Yücel, “Şu ana kadar böyle gündem olmadı böyle bir görüş gelirse değerlendiririz”, “Hatay meselesi gündeme gelmedi. Kurumsal düzeyde Sayın Haluk Levent’e ya da başka birisine adaylık teklif edilmesi gibi bir şey söz konusu değil”, “Kurumsal düzeyde bir teklif gitmediği cümlesinden bireysel düzeyde bir teklif gittiği anlaşılamaz. Bende böyle bir bilgi olsa ben bunu sizlerle paylaşırım. Hatay adayımızın geri çekilmesi gibi bir gündemimiz olmadı” yanıtlarını verdi.

‘HALUK LEVENT’İN TWİTİNİ TAKİP EDEMEDİM’

Haluk Levent’in, kendisine CHP’den adaylık teklifi geldiğine ilişkin sosyal medya paylaşımının hatırlatıldığı Yücel, “Haluk Levent’in twitini takip edemedim. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü olarak şunu çok rahatlıkla ifade edebilirim; kurumsal düzeyde bir teklif olmadı, olsaydı benim bilgim olurdu” dedi.

Haluk Levent’in sosyal medyadaki paylaşımı bir kez daha hatırlatılan Yücel, “Ben de merak ettim, öğreniriz. Bu bir devlet sırrı değil. Bilgim yok olursa açıklarım. Haluk Levent neden böyle açıklama yaptı? Kendisine de sorarız. Bizim bilgimiz dışında kurumsal düzeyde olmayan başka bir temas oldu mu, olmadı mı onu da öğreniriz” diye konuştu.

SELİM TEMURCİ’NİN AÇIKLAMASI: HERKES İSTEDİĞİ ADAYI DESTEKLEYEBİLİR

CHP listelerinden Meclis’e giren Gelecek Partisi Milletvekili Selim Temurci’nin AK Parti’nin adayı Murat Kurum’u destekleyeceğine ilişkin açıklamasına dair soruya da Yücel, “Gelecek Partisi’nden Selim Temurci’nin açıklamasını takip edemedim. Bu konuda da bir gündemimiz olmadı” diyerek yanıt verdi. Genel seçimlerde yapılan ittifakın geçmişte kaldığını belirten Yücel, “Şu anda bir yerel seçim sürecindeyiz. Siyaseten bir birliktelik yapılıp daha sonra buna aykırı hareket edilirse seçmen nezdinde bir karşılığı olur ama şu anda yerel seçim sürecindeyiz. İttifakımızı sandıkta kuracağımızı defaatle ifade ettik. Herkes istediği adayı destekleyebilir.”

'SEN NASIL BİR ADAMSIN'

Yücel açıklamasında, 6 Şubat depremlerinin 1'inci yıldönümünde yaşananların ağırlığını dün gibi hissettiklerini kaydederek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tepki gösterdi: "Kâğıttan yapılmış gibi yıkılan binaları, O binaların altında yitip giden hayatları, yakınlarından iyi bir haber alabilmek için bekleyen vatandaşlarımızı ve tüm bunlar olurken sadece seyreden iktidarı unutmadık. Herkesin bildiğini, yaşadığını ve konuştuğunu Sayın Erdoğan; insan aklının ve vicdanının kabul etmeyeceği; 'bu kadar da kötülük olmaz' dedirtecek sözlerle Hatay'da itiraf etti. 'Oy vermezseniz hizmet yok' ne demek. Sen depremde yerle bir olmuş, taş üstünde taş kalmamış, en az 22 bin kişinin öldüğü Hatay’ı hizmet getirmemekle nasıl tehdit edersin Sayın Erdoğan. Sen nasıl bir adamsın? Sen nasıl bir cumhurbaşkanısın? Bu tehdit diline, bu halkını küçük gören, aşağılayan, diz çöktürmeye çalışan kibirli anlayışa, en güzel cevabı Hatay halkı ve milletimiz verecektir."

'BU ZİHNİYET MEMLEKETİN BAŞINA GELMİŞ EN BÜYÜK KÖTÜLÜKTÜR'

"11 ilde milyonlarca vatandaşımızdan, devletin sıcak elini esirgeyen bu hükümet, 21'inci yüzyılda boş vaatlerle depremzedeleri kandırmakta bir sakınca görmedi" diyen Yücel sözlerini şöyle sürdürdü: "1 yıl içinde 319 bin konutu teslim edeceğini söyledi, söylediğinin 7'de birini yaptı. Televizyonlarda kampanyalarla toplanan 115 milyar liranın ise nereye harcandığı belli değil. Ama deprem bölgesine harcanmadığı kesin. Çünkü hala milyonlarca vatandaşımızın en temel ihtiyaçları karşılanmadı. Barınacak yerleri yok. Temiz içme suları, hijyen koşullarının sağlandığı tuvaletleri yok. Gidecek bir okulları, çalışacak bir işleri, tedavi olacakları hastaneleri yok. İnsanlar yaşadıkları mağduriyetler nedeniyle yakınlarının, kayıplarının yasını bile tutamadı. Her şey bu kadar ortadayken, İnsanı insanlığından utandıran bir açıklama daha yapıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki'ye göre depremzedeler, 'Bak evimiz yıkıldı ama iyi olmuş, villamız oldu' diyorlarmış. Sen nasıl bir insansın Sayın Özhaseki? Yıllarca bakanlık yaptın, bu millete hizmet ettin, Hiç mi insanlık öğrenmedin? Orada insanlar öldü, çocuklar öldü, Aileler, hayatlar yok oldu. Bakan Özhasaki kalkmış 'Depremzedeler deprem oldu, oh ne iyi oldu, villa sahibi olduk diye seviniyorlar' diyor. AK Parti'nin her olaydan siyasi rant ve oy devşirme çabası artık rezil bir boyuta ulaştı. Vicdansızlıkta, insafsızlıkta, utanmazlıkta sınır tanımayan bu zihniyet, bu memleketin başına gelmiş en büyük kötülüktür."  

'HÜDA PAR İLE AYNI SAFTA OLAN SİZLER...'

Santa Maria Kilisesi'ndeki saldırı olayında olduğu gibi Çağlayan Adliyesi'ndeki saldırıda da Türkiye'deki istihbarat ve güvenlik zafiyetini bir kez daha ortaya koyduğunu kaydeden Yücel, "Bu hain saldırıları CHP'li belediyelerle özdeşleştirmeye çalışmak en hafif tabiriyle kişiliksizlik, karaktersizlik ve alçaklıktır" dedi.

Cumhuriyet'i kuran CHP'nin terör örgütleriyle aynı cümlede kullanılamayacağını söyleyen Yücel, AK Parti ve MHP'ye yönelik olarak, "HÜDA PAR ile aynı safta olan sizler, terör örgütleri konusunda ahkam kesecek konumda değilsiniz. Sizin safınız Gaffar Okkan'ın katillerinin safıdır" diye konuştu.

 

(HABER MERKEZİ)

Etiketler CHP Deniz Yücel MYK