CHP sabit saat uygulamasını Kocaeli’de protesto etti

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik sabit yaz saati uygulamasını Kocaeli’de protesto etti. Killik, bu uygulamanın sadece enerji şirketlerini kar ettirmek için uygulandığını söyledi.

Cumhuriyet Parkı’nda gerçekleşen protesto eylemi için CHP’li gençler saat 06.30 itibari ile park alanında toplanmaya başladı.
Google Haberlere Abone ol

Cansu Albayrak

KOCAELİ – CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik, sabit yaz saati uygulamasını protesto etmek için Kocaeli’ye geldi. Cumhuriyet Parkı’nda gerçekleşen protesto eylemi için CHP’li gençler saat 06.30 itibari ile park alanında toplanmaya başladı.

Burada kalıcı yaz saati uygulamasını eleştiren Killik, enerji şirketlerinin kar etmesi için devam ettirilen bir uygulama olduğunu söyledi.

‘AK PARTİ HÜKÜMETİ UYGULAMAYI DAYATIYOR’

2016 yılında dönemin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak tarafından enerji kaynak tasarrufu sağlamak amacıyla kalıcı yaz saati uygulamasına geçilmişti. Beş senedir ülkemizde uygulanan bu uygulamaya ilgili Killik açıklamasında, “Ne yazık ki insanlar karanlık bir ortamda işe gitmek zorunda kalıyorlar. Çocuklar aileleri korku içindeyken okullarına gidiyorlar. Bu uygulamanın hiçbir mantık ve bilimsel yönü yoktur” dedi. AK Parti hükümetinin bu uygulamayı dayattırdığını dile getiren Killik, “Sabit yaz saati uygulaması hiçbir toplumsal temel olmadan bazı enerji şirketleri için kar amaçlı bir uygulama. Elektrik Mühendisleri Odası enerji tüketiminde yüzde 7’lik bir artış olduğunu belgeledi” söyledi.

Bu duruma rağmen tepkilerin göz ardı edildiğini belirten Gençosman Killik, uygulamadan derhal vazgeçilmesini isteyerek “Çocukların karanlık ortamda psikolojik olarak etkilendiklerini söyleyen Killik, “İnsanların karanlıkta işe okula gitmesinin önüne geçilsin. Bizim geleceğimizi çaldılar. Çocuklarımızın geleceklerini ve güneşini çalmalarına izin vermeyeceğiz” diye konuştu.