CHP milletvekillerinin SMS’leri de engellendi

CHP Milletvekili Veli Ağbaba, Kemal Kılıçdaroğlu'nun engellenen mesajını paylaştı. Mesajda depremzedeler için 'yeni ev kayıt sistemi'nin detayları yer alıyor.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun SMS ile seçmene ulaşmak istemesi sonrasında Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu’nun toplu mesaj gönderimini yasaklaması üzerine CHP milletvekilleri harekete geçti. Tüm CHP milletvekilleri kendi numaraları üzerinden Kılıçdaroğlu’nun mesajlarını göndermek istedi ancak birkaç milletvekili mesaj gönderdikten sonra sistem donduruldu.

Veli Ağbaba’nın da aralarında bulunduğu birkaç vekilin ardından sistem çalışmadı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin anlaşmalı olduğu SMS operatörü işe çalışan milletvekillerine “BTK Kararıyla birlikte tüm Milletvekillerinin SMS sistemleri donduruldu” bilgisi verildi.

Milletvekillerinin paylaşmak istediği mesaj şu şekildeydi:

"GENEL BAŞKANIMIZIN ENGELLENEN MESAJI!!

Değerli Halkım, Cumhurbaşkanı olunca; Size söz! Depremde evi yıkılan, ağır ve orta hasar gören vatandaşlarımızın yeni evini ücretsiz olarak yapacağız! Yeni evleriniz inşa edilene kadar, bu kışı geçirmeniz için altyapısı bitmiş, okulu, kreşi ve oyun alanları olan konteyner kentler kuracağız. Şimdi sizden isteğim, Yeni Bir Ev Kayıt Sistemi'mize başvuru yapmanızdır. Başvuru linki: https://yenibirev.chp.org.tr Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye Cumhuriyeti 13. Cumhurbaşkanı Adayı."

Kılıçdaroğlu'nun bahsettiği başvuru linki.