CHP lideri Özgür Özel'den İYİ Parti'nin kararına ilk yorum

CHP Genel Başkanı Özel, İYİ Parti'nin yerel seçimlerde aday çıkarma kararına, "Eski dosttan düşman olmaz. İYİ Parti ile bir sıkıntımız olduğunu düşünmeyin" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. İYİ Parti'nin yerel seçimlerde işbirliği teklifini reddetmesini değerlendiren Özgür Özel, "Eski dosttan düşman olmaz. İYİ Parti, GİK'te karar verdi diye bir sıkıntımız olduğunu düşünmeyin. İYİ Parti iyi insanların partisidir" dedi.

Özel’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

NEDEN YURTLARDA KALİTE DÜŞTÜ?: Yurtta yaşanan olaylar ardı arkası kesilmeden devam ediyor. Asansör kazaları, yemekten zehirlenmeler sürüyor. 10 vekilimizle Türkiye'nin dört bir yanındaki KYK yurtlarını denetleyecek, oradaki öğrencilerin sorunlarını dinleyecek bir komisyon oluşturduk. Gençlik kollarımızla birlikte bir gençlik hattı ilan edeceğiz. Konunun ilgilisi kimse onunla konuşup yurt meselesine müdahale edeceğiz. Neden yurtlarda kalite düştü? Çünkü bu iktidar pek çok yatırıma para buldu. TOKİ'ye yollar, köprüler yaptırdı ama yurt yaptırmadı. Çünkü öğrencilerimiz tarikatların kucağına düşsün, ve bunlar tarafından kindar olarak yetiştirilsin diye. CHP bunu biliyor ve bunun üzerine kararlılıkla gidiyor.

YAŞ ORTALAMASI 43 OLAN BİR PARTİ MECLİSİ KURDUK: Bugün 5 Aralık, 1934 yılında, TBMM'de yapılan düzenlemeyle kadınlara seçme ve seçilme hakkı verildi. Bu düzenlemeden sonra 1935'te Meclis'e 18 kadın milletvekili girdi. Bu düzenlemeye liderliğiyle yol açan, bu düzenlemeye oy veren TBMM'nin rahmetli mensuplarını, ilk kadın milletvekillerimizi, bu düzenlemenin baş mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü; saygıyla minnetle anıyoruz. Ancak maalesef hayatın yarısı kadın olmasına rağmen Meclis'in yüzde 18'i kadın ve CHP de bunun bir tık altında. Bunu mutlaka düzenlenmemiz gereğini yapmamız gerekiyor. Yaş ortalaması 43 olan bir parti meclisi kurduk. Gölge kabinede 18 görevlendirme yaptık ve buradaki arkadaşlarımızın yarısı kadındır. AK Parti ise sadece aile bakanlığında bir kadın bakan görevlendiriyor. Bunun anlamı kadının sadece aileden sorumlu olabileceği düşüncesidir.

İSTANBUL'DAKİ BÜTÜN MEMURLAR EŞİT AMA BDDK'CILAR DAHA FAZLA EŞİT: Torba kanunlara karşıyız. Ancak torba kanunda öyle bir madde var ki, 7 yıl önce BDDK'yı İstanbul'a taşıdılar. Yılbaşından sonra çalışanlarına kira desteği vermek için 42 bin TL'lik ek ödeme yapılacağını söylüyorlar. Hani herkes eşitti? İstanbul'daki bütün memurlar eşit ama BDDK'cılar daha fazla eşit. Buradan AK Parti'nin genel başkanına sesleniyorum. O maddeyi düzenleyip; İstanbul'da yaşayan tüm kamu kurumunda çalışan memurlara ve işçilere kira yardımı yapmaya varsan biz buradayız, hodri meydan.

BÜTÜN EMEKLİLERE AK PARTİ VE RECEP TAYYİP ERDOĞAN'I ŞİKAYET EDİYORUM: Emeklilerin, asgari ücret kadar en az maaş alması gerektiğini söyledik. Bunu önerge olarak Meclis'e getirdik ama AK Parti ve MHP buna yanaşmıyor. Bütün emeklilere AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan'ı şikayet ediyorum.

CHP, temiz, sosyal ve yeşil belediyecilikle övünmektedir. Muğla Büyükşehir Belediye başkanımız 25 yıldır Muğla'ya hizmet ediyor. Türkiye'de bir kurumun notu en yüksek biçimde AAA'dır. O kurum Muğla Belediye Başkanlığı'dır. Çünkü yabancı kredi veren kurumlar bütün dünya kredi verdiği zaman bunu geri alacağına ikna olduğu için kredi notu böyle. Son 10 yılda sadece 642 km'lik kanalizasyon yapmışlar. 3 bin 252 km'lik de yol yapılmış Muğla'ya. 

ALINACAK KARARA SAYGILIYIZ DEMİŞTİM: CHP genel başkanı olarak seçildiğim günden itibaren cumhur ittifakı karşısında tüm muhalefetin bir araya gelmesini ve yerel seçimlerde işbirliği yapmasını savundum. Kentler bazında, yereldeki CHP'nin örgütlerinin diğer partilerin örgütlerinin tüm çözümleri kazandıran çözümler olabilir. Bunun için hem topluma hem siyasi muhataplarımıza çağrıda bulunuyoruz. Meral Akşener'i heyetimizle ziyaret ettik. Sayın Akşener'e aday çıkarma noktasında GİK kararlarından haberdar olduğumuzu, mümkünse bunun bir kez daha gözden geçirilmesini önerdim. Müzakereler sırasında ne teklif ediyorsunuz diye sorulduğunda "Bir masa kuralım, oturalım konuşalım, en iyi sonucu alalım, birbirimize kazandıralım, Türkiye'ye kazandıralım" dedik. Çok iyi ev sahipliği yaptılar. Çok verimli bir toplantı yaptık. Kendileri GİK'e götüreceklerini söyledi. Konu görüşüldü. GİK kararı tüm seçim bölgelerinde tek başına girmeleri yönünde oldu. Alınacak her karara saygılıyız demiştik. Bu saygımızı muhafaza ediyoruz. İYİ Parti CHP'nin geçmişte çok önemli ittifak yaptığı, çok kıymet verdiğimiz partidir. Yakasında güneş gördüğüm zaman yolda görsem iyi insanla karşılaştık deriz. İYİ Parti seçmeni gerçekten iyi insanlardır. o yüzden bütün örgütümüzden talebim şudur: Eski dosttan düşman olmaz. İYİ Parti, GİK'te karar verdi diye bir sıkıntımız olduğunu düşünmeyin. İYİ Parti iyi insanların partisidir. Bundan sonra ittifak arayışımızı toplumsal tabana yayacağız. Bundan sonra İstanbul'a ihanet edeni İstanbul'a geri dönmesin diye, Ankara'yı parsel parsel satanlar kaldıkları yerden devam etmesin diye bütün milletimizle ittifak yapacağız." (HABER MERKEZİ)

Etiketler chp özgür özel