CHP kongrelerinde İBB yönetimine suçlama: Delegelere baskı iddiası

CHP İstanbul'da delege seçimleri gerilimli geçiyor. Bahçelievler'deki seçimler öncesinde Kılıçdaroğlu'nu destekleyen isimler sosyal medyada İBB yönetimini delegelere baskı yapmakla suçladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul ilçe teşkilatlarında 5 Ağustos’ta başlayan ve 3 Eylül'de tamamlanacak olan delege seçimleri, ‘köklü değişim’ isteyenler ile Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyenler arasındaki suçlamaların gölgesinde devam ediyor. İstanbul’un 17 ilçesinde tamamlanan delege seçimleri, geriye kalan 22 ilçede devam ediyor.

Bugün Bahçelievler, Arnavutköy, Beykoz, Esenler, Ümraniye, Eyüpsultan, Kağıthane, Maltepe, Şişli ve Sultanbeyli ilçelerinde delege seçimleri yapıldı. Maltepe kongresinde sayım devam ediyor. Bahçelievler ve Esenler'i "değişim" isteyenler kazanırken diğer ilçelerde Genel Merkez'e yakın isimler seçimi kazandı.

Bahçelievler’deki seçimler karşılıklı suçlamalarla başladı. Bahçelievler Dr. Enver Ören Kültür Merkezi’nde yapılan seçimde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu destekleyen Özgür Çelik ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyen Hüseyin Aydoğdu yarıştı. 

Seçimi kazanan Özgür Çelik, CHP Bahçelievler İlçe Başkanı oldu. 

‘PARTİNİN GELECEĞİNİ OYLAYACAKSINIZ’

Bahçelievler İlçe Kongre Delegesi Cafer Karadağ, iki adayın afişlerini yan yana koyarak şu paylaşımda bulundu: "Delege olsun ya da olmasın tüm partili arkadaşlarımdan ricam şu iki resme lütfen dikkatli bakın. Bir resimde partiyi, bayrağını ve genel başkanını her şeyin önünde tutan bir aday; diğer resimde kendini genel başkandan hatta partiden bile yüksek görme izlenimi veren, kongre davetine CHP yazmayan, parti bayrağı koyma gereği bile duymayan bir aday göreceksiniz. Sandığa giderken aslında ilçe başkanı, ilçe yöneticileri, il delegeleri seçmeyeceğinizi; partinin geleceğini oylayacağınızı unutmadan oy vermek sizlerin asli görevinizdir."

CHP Bahçelievler Delegesi Cafer Karadağ'ın paylaştığı mesaj.

‘KİMSE DELEGELERİN ÖZGÜR İRADESİNE İPOTEK KOYMASIN'

İstanbul Gerçeği Genel Yayın Yönetmeni İmam Bakır Üküş de tartışmalara katıldı. Üküş, yaptığı açıklamada delegelere baskı yapıldığı iddiasını dile getirerek “Bu durum hemen hemen bütün il ilçe ve beldeler için geçerlidir. Ne yazık ki örgütle birlikte olması gereken milletvekillerinin büyük çoğunluğu da belediye başkanlarının emrinde. Kimse kamu gücünü kullanarak delegelerin özgür iradesine ipotek koymaya kalkmasın. Kimse delegenin özgür iradesine insanları işiyle aşıyla ekmeğiyle tehdit ederek ipotek koymaya kalkmasın. Sürecin takipçisi olacağız" ifadesini kullandı.

İstanbul Gerçeği Genel Yayın Yönetmeni İmam Bakır Üküş'ün mesajı.

'İŞİNİZDEN OLURSUNUZ TEHDİDİ'

Hüseyin Aydoğdu’yu destekleyen CHP'li isimlerden Hüseyin Küçük ise delegelerin tehdit edildiğini iddia etti: “İBB’de çalışan arkadaşlarımıza Özgür Çelik’e oy vermezseniz işinizden atarız diye tehdit telefonları geliyor. Bedeli ne olursa olsun, Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanındayız.”

CHP üyesi Hüseyin Küçük, Ekrem İmamoğlu'nu hedef aldı. 

12 İLÇEDE SÜREÇ DEVAM EDİYOR 

Kalan diğer ilçelerde seçim takvimi şöyle:

27 Ağustos Pazar günü, Adalar, Beyoğlu, Küçükçekmece, Sultangazi, Üsküdar, Pendik ve Kadıköy'de, 3 Eylül’de ise Şile, Güngören, Sarıyer, Fatih ve Kartal’da seçimler yapılacak.

KILIÇDAROĞLU EKİBİ FARK ATTI

CHP İstanbul teşkilatında Arnavutköy, Bahçelievler, Beykoz, Esenler, Eyüpsultan, Kağıthane, Maltepe, Sultanbeyli, Şişli ve Ümraniye ilçelerinde kongreler tamamlandı.

Alınan bilgiye göre "köklü değişim" isteyenler Arnavutköy, Beykoz, Eyüpsultan, Kağıthane, Sultanbeyli, Şişli ve Ümraniye'de seçimi kaybetti. Bu ilçeler Genel Merkez’e yakın adaylar kazandı.

Bugün suçlamaların gölgesinde başlayan Bahçelievler ve Maltepe kongrelerinde sayımlar ise devam ediyor. Esenler ise "değişim" isteyenler kazandı.

DELEGELERDE GENEL MERKEZ ÇOĞUNLUKTA

2 hafta önce yapılan kongrelere 235 il delegesi belirlenmiş, bunların 150’si Genel Merkez’e yakın isimden oluşmuştu. 

386 delegenin seçileceği bugün yapılan, seçimle birlikte yaklaşık 250 delege Genel Merkez’e yakın isimlerden oluşuyor.