CHP Kayseri'de 9 belediye meclis üyesi istifa etti

Kayseri'de CHP’li 9 belediye meclis üyesi partilerinden istifa ettiklerini açıkladı. İstifa gerekçelerinde partilerindeki tartışmaları ve seçim sonuçlarını gösterdiler.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kayseri'de partide yaşananlara tepki gösteren CHP’li 9 belediye meclis üyesi, istifa ettiklerini açıkladı. İstifa eden meclis üyeleri adına açıklama yapan Talas Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Ahmet Yörenç, seçimlerin istedikleri sonuçlanmadığını ve partideki tartışmaları gerekçe olarak gösterdi.

'ANTİ DEMOKRATİK UYGULAMALARIN SON BULMASINI İSTİYORUZ'

Yörenç, açıklamasında şunları söyledi: “Bildiğiniz gibi çetin bir seçim sürecini geride bıraktık. Maalesef secim sunucu beklentilerimize uygun sonuçlanmadı. Her yenilginin bir bedeli olmalı. Gelinen noktada bedelin ödenmediği gibi ödenmek istenmediği bellidir. Genel başkanımızın her fırsatta söylediği, ‘Seçimle gelen seçimle gitmeli’ söylemine rağmen il ve ilçe kongrelerine az bir süre kala seçilmiş il yönetiminin görevden alınarak yerine il yönetimi atanması her partili gibi bizleri de rahatsız etmiştir. Özellikle gerekçe ne olursa olsun yönetim kurulları ve delege seçim sürecinde yapılan usulsüz uygulamalardan ve muhalif aday gözlemcilerinin sandık başında görev almasının engellenmesinden rahatsız olduğumuzu belirtiriz.”

Talas mahalle delege seçimleri sürecinde yaşanan olaylar nedeniyle İl Kadın Kolları Başkanlığı’ndan istifa eden Mevlüdiye Kayabalı Sunu’ya da destek veren Yörenç açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Son genel seçimde sahada aktif görev yapan kadın kolları il başkanın, Talas ilçesi mahalle delege seçiminde bir kadın adaya yapılmaması gereken çirkin davranışları şiddetli şekilde kınıyoruz. Bizler, değerlerinden giderek uzaklaşan, savunduğu ilkeleri hiçe sayan bu partiye emek verenlere el uzatmayıp, öfke kusan anlayışı kabul etmiyoruz. Bugün, kırmadan, kızmadan, bağırmadan sadece demokratik hakkimizi kullanıyor ve birilerinin sesimizi duymasını, haksız uygulamaların, parti içindeki çıkmazların, anti demokratik uygulamaların son bulmasını istiyoruz. Bilinmesini isteriz ki bizler bir yere gitmiyoruz Atatürk’ün yolunda ilerleyip, Aydınlık Türkiye uğrunda mücadeleyi de asla terk etmiyoruz." (HABER MERKEZİ)

 

Etiketler Kayseri CHP istifa