CHP Edirne binası önünde CHP’lilerden eylem: Değişim istiyoruz

Edirne'de bir grup CHP üyesi, il başkanlığı önünde basın açıklaması yaparak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun istifa etmesini ve partide değişim istediklerini söyledi.

Grup kendini, '‘CHP Taban Hareketi’ olarak tanımladı.
Google Haberlere Abone ol

Tamer Yavuz

EDİRNE - Kendilerine ‘CHP Taban Hareketi’ ismini veren bir grup CHP üyesi, CHP Edirne İl Başkanlığı önünde basın açıklaması yaptı.

Gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri’nde CHP’nin başarısız olduğunu belirten grup, konuyla ilgili sorumlularının görevi bırakmasını talep etti.

‘SORUMLULAR ÖZ ELEŞTİRİ VERMELİ’

Grup adına açıklamayı okuyan parti üyesi Ergun Türkyılmaz, CHP’nin milletvekili seçimlerinde beklentilerinin altına oy aldığını söyledi. Halkın partisi olduklarını ve değişimden yana olduklarını ifade eden Türkyılmaz, “Şimdi değişim zamanı. Partiye gönül veren üyelerin değişime ortak olmasını istiyoruz. Bu seçimlerde hangi il ve ilçede olursa olsun başarısız arkadaşların belirli bir süre dinlenmesi gerekli. O da yetmiyor, öz eleştiri vermesi gerekli ve değişime engel olmamaları gerekiyor” şeklinde konuştu.

Burada konuşan 28. Dönem Milletvekili seçimlerinde CHP Aday Adayı olan Mustafa Bezbaş da milletvekili adaylarının ön seçimle belirlenmesi gerektiğini dile getirdi. Bezbaş, CHP’nin belediye başkanları tarafından yönetildiğini öne sürdü.

Bezbaş, “13 kez kaybeden ama parti içinde kazanan liderler istemiyoruz partimizde. Maalesef gerçek bu artık. Biz artık şarkı dinlemek istemiyoruz, şarkı söylemek istiyoruz. Biz ülkeyi yönetmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.