CHP heyeti Hatay’da deprem çalışmalarını inceleyecek

CHP Maraş merkezli depremlerden en çok etkilenen kentlerden olan Hatay’a heyet gönderme kararı aldı. CHP’liler 6 ay geçmesine rağmen atılmayan adımları gündeme getirecek.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA – Maraş merkezli depremlerin üzerinden altı ay geçmesine rağmen depremzedeler için verilen sözlerin tutulmadığını belirten CHP heyeti Hatay’a gitme kararı aldı.

CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal ile CHP’li milletvekillerinin yer aldığı heyet 15 Ağustos Salı günü bölgeye gidecek.

KIŞ ÖNCESİ ATILAN ADIMLAR DENETLENECEK

CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal’ın başkanlığındaki heyette CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Ankara Milletvekili Aliye Timisi Ersever, Antalya Milletvekili Aliye Çoşar, Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu, Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, İstanbul Milletvekili Türkan Elçi, Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Osmaniye Milletvekili Asu Kaya yer alacak.

17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi’nin yıl dönümünden önce düzenlenecek ziyarette CHP heyeti, Hatay’da 2 gün boyunca depremzedelerin konaklama yerleri, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, çadırkent ve konteynır alanlarını ziyaret edecek olan heyet, yurttaşların bölgedeki güncel sorunlarını ilk ağızdan dinleyecek. Hatay’daki yurttaşların önümüzdeki kış ayını rahat geçirebilmeleri adına ne tür tedbirler alındığı, eylül ayında başlayacak yeni eğitim ve öğretim döneminde hem öğrenciler hem öğretmenler için hazırlıkların ne durumda olduğu gibi ivedilikler çözüm bekleyen konulara öncelik vererek incelemelerde bulunacak olan heyet bölgedeki eksiklikleri bir kez daha hem Meclis hem de ülke gündemine taşıyacak. (DUVAR)

Etiketler chp hatay heyet