CHP Antalya’da 4 adaylı yarış

CHP Antalya İl Kongresi için geri sayım başladı. 8 Ekim’de yapılacak kongrede, Nuri Cengiz, Nail Kamacı, Devrim Kök ve Altan Ayaz yarışacak.

Google Haberlere Abone ol

ANTALYA – CHP’nin 38'inci Olağan Antalya İl Kongresi, 8 Ekim Pazar günü Nazım Hikmet Kongre Merkezi’nde yapılacak. 647 delegenin oy kullanacağı, 4 adaylı geçmesi beklenen kongre yarışı için mevcut başkan Nuri Cengiz’in yanı sıra, geçmişte ilçe başkanlığı yapan eski milletvekillerinden Nail Kamacı, önceki dönem Antalya Milletvekili ve eski İl Başkanı Devrim Kök ile gençlik kolu eski başkanlarından Altan Ayaz çalışma yürütüyor.

Nuri Cengiz

ADAYLAR BÖCEK’İ ZİYARET ETTİ

Antalya’da temmuz ayında mahallelerde delege seçimleriyle başlayan kongre sürecinde, eylül ayında ilçe kongreleri tamamlandı. İlçe kongrelerinin ardından yeni il başkanını seçecek olan il örgütü, 2024 yerel seçimlerine bu yeni kadrolarla gidecek. CHP’nin Antalya İl Kongresi için belirlenen ilk tarih 28 Eylül’dü. Yüksek Seçim Kurulu kararıyla ilçe kongreleri takviminin uzaması üzerine il kongresi 8 Ekim’e ertelendi.

Devrim Kök

Eylül sonunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan randevu talep eden İl Başkanı Nuri Cengiz, kongre öncesi Kılıçdaroğlu ile kısa bir görüşme gerçekleştirdi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de il başkanlığı yarışındaki adaylarla görüşerek ‘hayırlı olsun’ mesajı verdi.

Nail Kamacı

‘MAKAMA DAVET’ TARTIŞMASI

Son yıllarda CHP kulislerinde il ve ilçe örgütlerini, belediye başkanlarının belirlediği konuşuluyor. Adaylar Nuri Cengiz, Nail Kamacı ve Devrim Kök’ü makamına davet edip Altan Ayaz’a randevu vermediği tartışmalarıyla gündeme gelen Muhittin Böcek, kongreye üç gün kala Altan Ayaz’ı da ağırladı.

Muhittin Böcek (sağda) ve Altan Ayaz

Tüm adaylara eşit mesafede durduğunu açıklayan Muhittin Böcek, şu ifadeleri kullandı: "Tüm başkan adaylarımıza yürekten başarılar diliyorum. Dün olduğu gibi bugün de yarın da delegelerimizin özgür iradesine karışmadan onların seçmiş olduğu il başkanının bizim de il başkanımız olduğunun bilinciyle seçimlerin hayırlı olmasını diliyorum. Kazanan partimiz olacaktır."