CHP Altınordu'ya 'Ulaş'tı

Ordu'da CHP öncelikli hedefi olan merkez ilçe Altınordu'da zafere ulaştı. CHP adayı Ulaş Tepe iki dönemdir Altınordu Belediye başkanlığı yapan AK Parti adayı Aşkın Tören'e 14 puan fark atarak kazandı.

CHP Adayı Ulaş Tepe, Altınordu'da seçimi kazandı
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 2024 Yerel Seçim sonuçları büyük oranda belli oldu. Seçimde el değişmesi beklenen kentlerden Ordu'nun merkez ilçesi Altınordu, AK Parti'den CHP'ye geçti. 

CHP, seçimlerde en zorlandığı bölgelerden Karadeniz'de ilçelerde önemli zaferlere ulaştı. Bu ilçelerden biri de Ordu'nun merkez ilçesi Altınordu oldu. 34 yaşındaki genç adayı Ulaş Tepe ile seçime giren CHP, ilçeyi kurulduğu 2013'ten beri yöneten AK Parti'nin elinden aldı. Tepe, yüzde 93'ü açılan sandıklara göre oyların yüzde 49,71'ini alarak seçimi kazandı. İki dönemdir AK Parti'den belediye başkanlığı yapan Aşkın Tören ise yüzde 36,69'da kaldı. 

'HERKESİN DERDİNE DERMAN OLACAĞIZ'

Ulaş Tepe, zaferi partililerin katılımıyla Ordu İl Başkanlığı önünde kutladı. Burada partililerine seslenen Tepe, "Bu saatten sonra herkesi kucaklayarak herkesin derdine derman olacak işleri hep beraber yapacağız. Kapı kapı dolaştık, esnaf esnaf dolaştık ve başardık. Daha görecek çok güzel günlerimiz var. Daha güzel işleri hep beraber yapacağız. Bizimle ilgili söylenen her şeyi unuttuk. Tertemiz bir sayfa açıyoruz. 2019 yılında evladınız Ulaş Tepe, Gülyalı'nın ardından Altınordu'nun evladı oldu. Bu yol uzun bir yol, meşakkatli bir yol. Altınordu bizim yanımızda olduğu sürece daha güzel başarılara imza atacağız" sözlerini kullandı.

Sandık sonuçlarına göre partilerin oy oranları şöyle:

CHP: Yüzde 49,71
AK Parti: Yüzde 36,69
İYİ Parti: Yüzde 8,80
YRP: Yüzde 1,70

2019 SEÇİMLERİ

2019 yerel seçimlerinde ise Altınordu'da partilerin aldığı oranları şöyle olmuştu:

AK Parti: Yüzde 50,57
CHP: Yüzde 42,77
SAADET: Yüzde 5,72

(HABER MERKEZİ)