CHP ABD Temsilcisi Özcan: Bundan sonra olacakları AKP hükümeti düşünsün

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun Henry Barkey ile görüştüğünü söylediği CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan, hakkını hukuk önünde arayacağını söyledi, “Bundan sonra olacakları AKP hükümeti düşünsün” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun FETÖ ile bağlantılı olduğu iddia edilen Henry Barkey ile görüştüğünü öne sürdüğü CHP’nin ABD Temsilcisi Yurter Özcan, açıklama yaptı.

CHP ABD temsilciliği olarak hazırladıkları, halka açık raporlarda bulunan bilgileri ‘gizli görüşmeymiş gibi’ sunan ve hakkında yalan haber yapanlara karşı hakkını Türk yargısı önünde arayacağını ifade eden Özcan “Fatih Tezcan 20 bin TL, Nedim Şener 7 bin 500 TL ve Aydınlık Gazetesi 5 bin TL tazminat ödemeye mahkum oldular. Bildiğiniz üzere, toplam 32 bin 500 TL olan bu tazminatı memleketim Sivas Gemerek’te bulunan Yurter Özcan Ortaokulu'na bağışlıyorum. En azından bu itirafların bedeli, hayırlı bir iş için kullanılıyor ve bu troller belki de hayatlarında ilk defa faydalı bir iş yapıyorlar” ifadelerine yer verdi.

‘BUNDAN SONRA OLACAKLARI AKP HÜKÜMETİ DÜŞÜNSÜN’

Yaklaşık 9 yıldır sürdürdüğü ve kurucusu olduğu CHP ABD Temsilciliği görevinde yaptığı tüm faaliyetleri ve genel merkezden aldığı tüm kaynakları 6 ayda bir ABD Adalet Bakanlığı'na raporladığını kaydeden Özcan, raporların linkini paylaşarak şöyle konuştu:

Burada tüm raporlar mevcut. Aynı şeffaflığı herkesin göstermesi lazım. Ben gizli, saklı iş yapmam. Gizli, saklı iş yapanları da seve seve ifşa ederim. Milyonlarca doları Amerika’da havaya savurup, ondan sonra Türkiye’de farklı telden çalan AKP hükümeti düşünsün bundan sonra olacakları." (DUVAR)