'Charlie Brown’ın sesi' Peter Robbins öldü

Snoopy çizgi dizisinde Charlie Brown karakterini seslendiren sanatçı Peter Robbins, evinde ölü bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 1960’larda yayınlanan çizgi film "Snoopy"de başkarakter Charlie Brown’ı seslendiren Peter Robbins 65 yaşında öldü. Robbins'in ailesi Fox 5 San Diego kanalına verdiği demeçte oyuncunun geçen hafta intihar ederek hayatını sonlandırdığını söyledi.

Son 25 yıldır oyuncunun yakın arkadaşı olan FOX 5 kanalından Phil Blauer, daha önce San Diego County Şerif Bill Gore da dahil olmak üzere birkaç kişiye karşı yaptığı tehditleri nedeniyle hüküm giyen Robbins'in aynı zamanda bipolar bozukluğa sahip olduğunu ve uyuşturucuyla mücadele ettiğini aktardı. 

'BİPOLAR BOZUKLUĞU OLAN HERKESE BUNU CİDDİYE ALMALARINI TAVSİYE EDERİM'

Charlie Brown'ı 1963'te seslendirmeye başlayan Peter Robbins, karakteri ayrıca birkaç "Peanuts" çizgi filminde daha seslendirdi. Karaktere hayran olan sanatçının kolunda Charlie Brown ve Snoopy dövmesi vardı. En son 2019 yılında hapisten yeni çıktığı zaman Fox 5'a konuşan Robbins, yaşadığı akıl hastalığıyla ömür boyu mücadele edeceğini anlatmıştı.

Robbins konuşmasında, "Bipolar bozukluğu olan herkese bunu ciddiye almalarını tavsiye ederim çünkü hayatınız bana olduğu gibi bir ay içinde tersine dönebilir. Hapisten çıktım ve bunun için daha iyi bir insanım. Bu deneyimi yaşadığım için çok daha alçakgönüllü ve minnettarım" ifadelerini kullanmıştı. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)