ÇGD Bursa: Haber alma hakkı için mücadele ediyoruz

ÇGD Bursa Şubesi, AYM'de görüşülecek, kamuoyunda 'sansür yasası' olarak bilinen yasayı protesto etti. Dernek İl Başkanı Baysal, "Haber alma hakkını korumak için mücadele ediyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

Pelin Akdemir

BURSA - Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi, bugün Anayasa Mahkemesi'nde görüşülecek kamuoyunda 'sansür yasası' olarak bilinen Dezenformasyonla Mücadele Yasası'nı basın açıklaması ile protesto etti. Uluyol Bursa Adalet Sarayı önünde bir araya gelen gazeteciler, basın açıklaması yapılacak Kent Meydanı'na sessiz yürüyüş gerçekleştirdi.

Düzenlenen basın açıklamasına, ÇGD Bursa Şube Başkanı Yüksel Baysal, ÇGD Bursa Başkan Yardımcısı Aysın Komitgan, CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Deva Partisi Bursa İl Başkanı Zeki Kahraman, Bursa Tabip Odası Başkanı Dr. Levent Tufan Kumaş ve birçok sendika başkanı katıldı. 

'GAZETECİYSEN BOYUN EĞMEYECEKSİN'

Gazeteciler adına basın açıklamasını Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şube Başkanı Yüksel Baysal yaptı. Baysal, "Siz sosyal medyada bir şey paylaştığınızda halkı yanıltıcı bilgi vermekten suçlanıp içeri alınabilirsiniz. Dahası tutuklu olarak yargılanabiliyorsunuz. Son zamanlarda 29 gazeteci bu nedenle soruşturmaya uğradı. 4'ü tutuklandı. Sadece bizim başımızda deği, sosyal medya kullanan herkesin başında cellat gibi duruyor. Ülkemizde basın ve ifade özgürlüğünün alanı giderek daraltılmaktadır. AKP iktidarı 13 Ekim günü kabul ederek 18 Ekim 2022'de Resmi Gazete'de yayınlanan basın kanunuyla bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanunun bir maddesi özellikle gazetecilerin giyotini haline geldi" diye konuştu.

Baysal, "Biz gazeteciler tarihin ön sıralarında oturan insanlarız. Biz yazmakla yetinmiyoruz. Haber alma hakkını korumak için mücadele ediyoruz. 'Gazeteciysen boyun eğmeyeceksin. Eğeceksen gazeteci olmayacaksın' diyoruz" dedi.