Cezayir'deki orman yangınlarında ölü sayısı 65'e yükseldi

Cezayir'deki orman yangınlarında ölenlerin sayısı 65'e çıktı. Ölenlerin en az 28'inin, yangın söndürme çalışmalarına katılan askerler olduğu açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cezayir'deki orman yangınlarında ölü sayısı 65'e yükseldi. Devlet televizyonu, yangınların sürdüğünü ve 28'i asker, en az 65 kişinin öldüğünü duyurdu.

ULUSAL YAS İLAN EDİLDİ

Ülkede ölenler için üç günlük ulusal yas ilan edilirken, yangınla ilgisi olmayan her türlü devlet toplantısı da askıya alındı.

Cezayir hükümeti dün, 25'i asker en az 42 kişinin öldüğünü açıklamıştı. Sıcak hava dalgasıyla boğuşan Cezayir'de önceki gün 17 eyalette 103 orman yangını çıktı. İçişleri Bakanlığı sabotaj ihtimali üzerinde durduklarını açıklarken, Cezayir Başbakanı Eymen bin Abdurrahman Avrupa ülkelerinden yangın söndürme uçakları kiralanması için görüşmelerin sürdüğünü aktarmıştı.

TUNUS'TA HAVA SICAKLIĞI 49 DERECEYE KADAR ÇIKTI

Sıcak hava dalgasının, Cezayir'in komşusu Tunus'ta da etkili olduğu belirtiliyor. Tunus Meteoroloji Enstitüsü'nden yapılan açıklamaya göre, ülkede en yüksek sıcaklık 49 derece olarak ölçüldü. Tunus'un bazı bölgelerinde klimalara aşırı yüklenilmesinden kaynaklı elektrik kesintileri yaşanıyor. (DIŞ HABERLER)

 

Etiketler Cezayir yangın