Cezaevindeki Navalni’ye her sabah Putin'i öven şarkı dinletiliyormuş

Rus muhalif lider Navalni, Kuzey Kutup Dairesi'nde tutulduğu ceza kolonisinde her sabah Putin'i öven 'Ben Rusum' isimli şarkının dinletildiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya'da cezaevinde tutulan muhalif lider Aleksey Navalni, Vladimir Putin'i öven bir pop şarkıcısını dinlemeye zorlandığını söyledi. Başkent Moskova'nın 1900 kilometre kuzeydoğusunda, Kuzey Kutup Dairesi'nde yer alan bir ceza kolonisinde tutulan Navalni, Rusya lideri Vladimir Putin yanlısı şarkının her sabah saat 5'te çalındığını aktardı.

Navalni, Ukrayna savaşı ile beraber ünlenen 'Shaman' takma isimli Yaroslav Yuryeviç Dronov'un 'Ben Rusum' isimli şarkısının dinletildiğini belirtti.

'ÖNCE MİLLİ MARŞ, SONRA ŞARKI'

Navalni'nin yardımcılarının sosyal medyada paylaştığı mesajda şu ifadelere yer verildi: "Burada her gün sabah saat 5'te 'Kalk' komutunu duyuyoruz, ardından Rusya milli marşı çalıyor ve hemen ardından ülkenin en önemli ikinci şarkısı 'Ben Rus'um' çalıyor."

Hükümetin de desteğini arkasına alan Shaman, geçtiğimiz yılın eylül ayında Putin’in konuşma yaptığı etkinlikte de sahneye çıkmıştı. Shaman’ın “Ben bir Rus’um” isimli şarkısının Rusya’daki bazı okullarda sık sık çalındığı belirtiliyor. Şarkıcının klipleri devlet televizyonlarında da sık sık yayınlanıyor.

'DIŞ DÜNYA İLE TEMAZ ÇOK AZ'

Navalni’nin sözcüsü Kira Yarmiş, aralık ayında yaptığı açıklamada muhalif liderden günlerdir haber alamadıklarını duyurmuştu. Navalni'nin 25 Aralık Pazartesi günü Rusya'nın kuzeyinde, kutup bölgesindeki bir ceza kolonisine gönderildiği ortaya çıkmıştı. Yarmiş, Navalni'nin Yamal-Nenets bölgesindeki Kharp'ta bulunan IK-3 isimli ceza kolonisinde bulunduğunu bildirmişti. Navalni'nin sevk edildiği ceza kolonisinin başkent Moskova'nın yaklaşık 1900 kilometre kuzeydoğusunda olduğu belirtilmişti.

Navalni'nin kurduğu Yolsuzlukla Mücadele Vakfı'nı yöneten Ivan Zhdanov da, bölgenin 'en kuzeyde yer alan, en uzak ceza kolonilerden biri' olduğunu söylemişti. Zhdanov, dış dünya ile temasın çok az, toprağın sürekli donuk olduğu bölgede koşulların da çok ağır olduğunu dile getirmişti. 

47 yaşındaki Navalni, 2021 yılında cezaevine gönderilmişti. Ağustos ayında 'aşırılık yanlısı faaliyetler yürüterek kamu güvenliğine zarar veren bir örgüt kurmak'la suçlamasıyla 19 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. (DIŞ HABERLER)

Etiketler navalni putin şarkı