Cezaevinde açlık grevi: Uyuşturucuya karşı çıktığım için hücredeyim

Muhammet Meşe, cezaevinde uyuşturucu kullanıldığı ve yetkililerin buna sessiz kaldığı iddiasıyla açlık grevi başlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Afyon E Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan Muhammet Meşe cezaevinde yaşanan hak ihlallerine karşı açlık grevine başladı. Cezaevinde uyuşturucu kullanılmasına göz yumulduğunu iddia eden Meşe buna karşı çıktığı için de hücrede tutulduğunu öne sürdü. Meşe’nin eşi Mihrican Meşe, kötü muamele gören eşinin kendisine, “Bana çok eziyet ediyorlar” dediğini aktardı.

17 GÜNDÜR AÇLIK GREVİNDE

Muhammet Meşe 17 gündür açlık grevinde. Meşe cezaevinden gönderdiği mektupta kötü muamele gördüğünü söyleyerek, “Gönderdiğim fakslara el konuluyor. Bir avukatın beni cezaevinde ziyaret etmesini talep ediyorum” dedi.

Meşe’nin eşi Mihrican Meşe ise eşiyle en son bir hafta önce telefonla görüştüklerini söyledi. Meşe yetkililere, “Sesimizi duyun” çağrısı yaparak şunları söyledi: “Eşim cezaevinde uyuşturucu kullanıldığını ve gardiyanların buna sessiz kaldığını iletti. En son kendi koğuşundaki insanların uyuşturucu kullandığını görünce buna karşı çıkıyor. Bana, 'Uyuşturucuya ve yaşadığım hak ihlallerine tepki göstermek için açlık grevine başladım' dedi. Eziyet gördüğünü ve cezaevinde açlık grevinde bulunan mahpuslara kötü muamele gösterildiğini de söyledi."

CİMER'E BAŞVURU: YASALARA AYKIRI DAVRANAN MEMURLAR

Meşe, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) üzerinden Adalet Bakanlığı'na başvurarak bakanlığın harekete geçmesini talep etti. Meşe'nin CİMER'e yaptığı başvuruda şu ifadeler yer aldı: 

"Eşim telefonda koğuşlarda uyuşturucu ve türevi maddelerin olduğunu ve bu nedenle birtakım suçlamalara maruz kaldığını iddia ederek açlık grevine başladı. Eşim hücrede kaderine terk edildi... Kendi parasıyla aldığı, açlık grevi süresince besin olarak ihtiyaç duyduğu sütlere baş gardiyan tarafından el konulduğunu söyledi. Eşimin hayatından endişe duyuyoruz. Eşime veya kurum içinde bulunan mahkumlara karşı yasalara aykırı davranan memurlar varsa onlarla ilgili şikayetlerin dinlenmesini, gerekli merciler tarafından eşimin açlık grevini bitirmesi için harekete geçilmesini rica ediyorum. Eşimin açlıktan ölmesine göz yummak istemiyorum."