Çevrimdışı İstanbul Uluslararası Şiir Festivali başladı

VI. Çevrimdışı İstanbul Uluslararası Şiir Festivali 2-4 Kasım tarihlerinde 'Aynı Güneşin Altında' temasıyla yapılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - VI. Çevrimdışı İstanbul Uluslararası Şiir Festivali, 2-4 Kasım tarihleri arasında çok sayıda şair ve sanatçının katılımıyla gerçekleştirilecek. 'Aynı Güneşin Altında' temasını gündeme getirecek olan festival, farklı ülkelerden şairler arasındaki dostluk, etkilenme, tartışma ve iş birliklerini konu alıyor. Çağdaş Avrupa şiirinin önemli isimleri, üniversite etkinlikleri ve müzikli şiir okumalarıyla festival edebiyat severleri şenliğe katılmaya çağırıyor.

Festival kapsamında şiir performansları, söyleşiler, üniversite etkinlikleri, yuvarlak masa toplantısı ve müzik performansları düzenlenecek. Festivalde bu yıl Cevat Çapan onur konuğu olarak ağırlanıyor.

Eş başkanlığı şairler Efe Duyan ve Gökçenur Ç.’nin tarafından yapılan, Selahattin Yolgiden’in yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptığı festivalin organizasyon kurulunda Zerrin Yılmaz Çelebioğlu ve Emrullah Alp bulunuyor.

Festivale; Cevat Çapan (Onur Konuğu), Madara Gruntmane (Letonya), Semyon Khanin (Letonya), Claire Lajus (Fransa), Sylvain Cavailles (Fransa), Dejan Alexic (Sırbistan), Josep Rodriges (İspanya), Haydar Ergülen (Türkiye), Turgay Fişekçi (Türkiye), Hakan Savlı (Türkiye), Güney Özkılınç (Türkiye), Gonca Özmen (Türkiye), Cenk Kolçak (Türkiye), Beste Naz Karaca (Türkiye) şiirleriyle katılacak.

Festival programı şöyle: 

3 Kasım Cuma

14:00 Yepitepe Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi'nde Okumalar

19:00 YAY-KOOP Kitabevi'nde şiir okuması

4 Kasım Cumartesi

16:00 TESAK Kütüphanesi, Kadıköy'de Şiir Okuması

16:30 Onur Konuğu Cevat Çapan Şiirleri

17:00 Sohbet: Cevat Çapan'ın Şiiri. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)