Çevre Platformu 8 partinin büyükşehir adayını yan yana getirdi

Kocaeli Çevre Platformu 'Yaşanabilir Kocaeli Buluşması' programında şehrin çevre sorunlarının çözümlerine dair beklentilerini paylaştı. Buluşmaya 8 partinin büyükşehir belediye başkan adayı katıldı.

Fotoğraf: Çağdaş Kocaeli Gazetesi
Google Haberlere Abone ol

KOCAELİ - Kocaeli Çevre Platformu 'Yaşanabilir Kocaeli Buluşması' ile kentin çevre sorunlarına ilişkin beklentilerini, bugün Makina Mühendisleri Odası Kocaeli Şube binasında gerçekleştirilen toplantıyla duyurdu. Toplantıya CHP, EMEP, TİP, DEM Parti, TKP, Saadet Partisi, Zafer Partisi ve Demokrat Parti’nin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi başkan adayları katıldı.
Programın sunum konuşmasını yapan TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Mehmet Ali Elma, 2024 yılı Dünya Su Günü temasının ‘Barış İçin Sudan Faydalanmak’ olarak belirlendiğini ifade ederek 2024 yılı Dünya Meteoroloji Günü için belirlenen temanın ise, ‘İklim değişikliği ve etkileriyle mücadelede ön safta olmak’ olduğunu belirtti.

MERKEZİ VE YEREL POLİTİKALARA TEPKİ

Elma, içilebilir su kaynaklarının tükenmesine ve doğal afet kaynaklı yıkımların artmasına sebep olan merkezi ve yerel yönetim politikalarda ısrar edildiğini vurgulayarak şunları söyledi: “Kapitalizmin doymak bilmez kar hırsına karşı tüm canlı yaşamın hakkını savunuyoruz. Bu mücadelemiz asla tek bir günle ya da bir haftayla sınırlı kalmayacak, toprağımız, ekmeğimiz, emeğimiz ve sularımız özgürleşene kadar devam edecektir. Canlı yaşamını ve çevreyi yok sayan rant politikalarına bağlı doğa katliamları devam ettikçe, afetlerin engellenmesi mümkün değildir.”

Program sonunda belediye başkan adaylarına Kocaeli Çevre Platformu'nun 'Yaşanabilir Kocaeli' başlığı ile yaptığı çalışmanın sonuç bildirgesi verildi.