Cengiz Holding'in altın madeni projesinin ÇED süreci iptal edildi

Cengiz Holding'e bağlı Eti Bakır Maden'in Sarıcakaya ve Mihalgazi ilçe sınırlarında çıkarmayı planladığı altın madeniyle ilgili ÇED süreci iptal edildi.

Cengiz Holding'in Eskişehir'de maden çıkarmak istediği alan.
Google Haberlere Abone ol

Şenay Bilik Yıldırım

ESKİŞEHİR - Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü sayfasından akşam paylaşılan duyuru ile Cengiz Holding'e bağlı Eti Bakır Maden'in Sarıcakaya ve Mihalgazi ilçe sınırlarında çıkarmayı planladığı altın madeniyle ilgili ÇED sürecinin iptal edildiği belirtildi. 

Eti Bakır Maden, Çevresel Değerlendirme Raporu (ÇED) için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na 12 Aralık’ta başvuru yapmıştı. ÇED toplatısının ise 9 Ocak'ta yapılması planlanıyordu. Eskişehir'de sivil toplum örgütlerinin, çevre derneklerinin ve kamuoyunun itirazları sonrasında Mihalgazi’ye bağlı Alpagut Mahallesi'nde yapılması planlanan ÇED toplantısının yetkili firma tarafından iptal edildiği duyuruldu.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü sayfasında ÇED sürecinin iptal edildiği vilgisi paylaşıldı.