Cengiz Çandar: Bu topraklara 31 Mart’tan sonra bereket gelecek

Diyarbakır'da konuşan DEM Parti Milletvekili Cengiz Çandar, "İnşallah, bu topraklara çok yakında bereket gelecek" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Cengiz Çandar, Kürt siyasetçi Leyla Zana, HDP eski Milletvekili Çağlar Demirel, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayları Serra Bucak ve Doğan Hatun ile il örgütü yöneticilerinden oluşan heyet, dün Diyarbakır’ın Hazro ve Hani ilçelerinde halk toplantıları gerçekleştirdi.

Hani ilçesinde, yağmur altında mitinge katılanlara seslenen Çandar, “Bu yağmur, ülkeye, Kürt halkına, size bereket getirsin diye yağıyor. İnşallah, bu topraklara çok yakında bereket gelecek” dedi. Çandar, Diyarbakır halkının Nevroz kutlamalarıyla “Biz buradayız, biz bildiğiniz Diyarbakırız, biz başı dik, onurlu Kürt halkıyız, biz Amediz” dediğini ifade etti.

Çandar şöyle konuştu:

“Bugün Nevroz’un ertesi günü, burada yağmur yağıyor. Bu yağmur 31 Mart’tan önce niye yağıyor, ülkeye, Kürt halkına, size bereket getirsin diye yağıyor. İnşallah, bu topraklara çok yakında, 31 Mart’tan sonra bereket gelecek. Neyin bereketi gelecek: Siz ne istiyorsunuz, barış istiyorsunuz, Kürt halkına adalet istiyorsunuz, Kürt halkına eşitlik istiyorsunuz, Kürt halkına özgürlük istiyorsunuz, Kürt diline Türk dilinin yanında eşitlik ve özgürlük istiyorsunuz, eğitim istiyorsunuz. Bizi Ankara’ya, sizin şimdi buradan yükselttiğiniz bu sesleri daha da yükseltmek için gönderdiniz. Duymadılar. Dün Amed’de, Diyarbakır’da Nevroz meydanında bir milyondan fazla insan toplandı. Deniyordu ki; acaba Diyarbakır eskisi gibi, öyle kaldı mı yoksa bu işlerin artık peşini bıraktı mı, Amed uyuyor mu, Diyarbakır bitti mi? Öyle istiyorlardı. Dün bir milyon kişi orada toplandı, 'Biz buradayız, biz bildiğiniz Diyarbakırız, biz başı dik, onurlu Kürt halkıyız, biz Amediz” dedi. Onlara, sevgili yoldaşımız, kız kardeşimiz, sizlerin gözbebeği Leyla Zana, Kürtçe yemin ettirdi, soru sordu, dedi ki “31 Mart’tan sonra barışa var mısınız?', 'Varız' dediler. Bunu iktidar sahipleri duysun ve bundan sonra Türkiye’de ne olacağını, Kürtler ne istiyor anlasın diye sordu. 'Eşitlik istiyoruz, var mısınız?” dedi, “Kardeşlik istiyoruz, var mısınız, hazır mısınız?' dedi. Siz de burada aynı şeyi söylüyorsunuz. Ben sizin bu sesinizi duydum, bu mikrofondan herhalde Ankara da duydu, duyacak.”