Cemal Metin Avcı’nın avukatı: İtiraf etmeseydi bunca zaman kayıp olacaktı

Cemal Metin Avcı'nın avukatı Ali Abdullah Erinan, Pınar Gültekin’i katledilmesiyle ilgili müvekkilini savundu: "İtiraf etmeseydi bunca zaman sadece kayıp bir insandan bahsedilecekti."

Cemal Metin Avcı
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Pınar Gültekin’i katleden Cemal Metin Avcı'nın avukatı Ali Abdullah Erinan, müvekkiline uygulanan “haksız tahrik indirimi” ile ilgili açıklama yaptı. Erinan; “Tüm kamuoyunu tarafsız bir şekilde olayın esasını öğrenmeye ve devam eden yargı sürecini sabır ve sükunetle beklemeye davet ediyoruz” dedi.

Gültekin’in öldürülmesi ile ilgili yargılamada Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi, Avcı’nın; ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar vermişti. Ancak mahkeme; cezada "haksız tahrik indirimi" uygulanmasına karar vermiş ve Avcı, 23 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

ANKA'nın haberine göre, karara yönelik tepkilerin ardından Erinan, "yanlış haberler" ve "yönlendirme ile farklı algılar" yaratıldığını iddia etti. 

Pınar Gültekin'in dosyasının, Özgecan Aslan dosyası ile kıyas edilmemesi gerektiğini savunan Erinan, "Yaşanan her olayı ayrı ayrı değerlendirmek zorundayız. Elbette ki biz eylemin neticesini tasvip etmiyoruz. Ancak şu algının değiştirilmesi gerektiği kanaatindeyiz; ölümün dili, dini ve ırkı olmaz. Ölümün kadını ve erkeği de olmaz. Ölüm tüm kimliklerden aridir. Bu nedenle kadın veya erkek şeklinde nitelendirmemeliyiz. Bu konuda yargının üzerinde ne kamu ne de basın yönünden bir etki olmaması gerekir ki adalet doğru tecelli edebilsin. Halkımızın doğru bilgilendirilmesi, olayı doğru şekilde bilinmesinde fayda görmekteyiz" ifadelerini kullandı.

'İTİRAF ETMESEYDİ BUNCA ZAMAN SADECE KAYIP BİR İNSANDAN BAHSEDİLECEKTİ'

Avukat Erinan, "Ortada cinayete ilişkin herhangi bir bulgu yokken müvekkil her şeyi itiraf ederek ve yer göstererek olayın açığa çıkmasını sağlamıştır. Eğer müvekkil itiraf etmeseydi bunca zaman sadece kayıp bir insandan bahsedilecekti ve bu şekilde de kalacaktı. Olayı itiraf eden yer gösteren vicdani sorumluluk hisseden bir kişinin canavarca hisle, eziyet çektirerek ve tasarlayarak bir insanı öldürmesi de mümkün değildir. Nitekim dosyada bulunan raporlar ve deliller doğrultusunda da canavarca his ve eziyet çektirmek suretiyle suçun işlenmediğine kanaat getirilmiştir" ifadelerini kullandı.

Avcı'nın avukatı, Cumhurbaşkanı ve bakanlara "dosyaya müdahale etmesi hususunda" çağrıda bulunmayı "bağımsız ve adil yargıyı etkileme, tahakküm altına alma ve sabote etme girişimi" olarak niteledi. (HABER MERKEZİ)