Cem Küçük ile savunma analisti Hakan Kılıç arasında 'kalaşnikof' tartışması

Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük ile savunma analisti Hakan Kılıç arasında yaşanan 'kalaşnikof' tartışması sosyal medyada gündem oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Habertürk canlı yayınında Kübra Par'ın sunduğu Açık ve Net programına konuk olan Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük ile savunma analisti Hakan Kılıç arasında 'kalaşnikof' tartışması yaşandı. Hakan Kılıç, Rusya'nın askeri operasyon başlattığı Ukrayna'nın başkenti Kiev'den yayına katılan Habertürk TV'nin dış politika ve güvenlik politikaları koordinatörü Çetiner Çetin'in açıklamaları üzerine, "Kalaşnikof gibi bir silahın etkili menzili 200-250 metre. Bin metre ilerideki mermiyi kalaşnikof ile vuramazsınız" ifadelerini kullandı. Cem Küçük, araya girerek "Ama AK-47 vurur" dedi.

AK-47 ile kalaşnikofun 'aynı silah' olduğunu söyleyen Kılıç ise, Küçük'e "AK-47 kalaşnikof zaten” yanıtını verdi. Cem Küçük'ün 'AK-47'nin 3500 metreden hedefi vurabileceğini' söylemesinin ardından Hakan Kılıç, "Vuramaz. Nişan alamaz" diyerek sözlerini yineledi. Söz konusu tartışma, sosyal medyada birçok kullanıcı tarafından paylaşıldı. (HABER MERKEZİ)