Cem Küçük asgari ücret için 'İstihbarat aldım' dedi, Erdoğan’ın aklındaki rakamı açıkladı

Yeni asgari ücret konusunda AK Parti’den aldığı istihbaratları paylaşan Cem Küçük, beklentisini açıkladı. Küçük, "Bir defaya mahsus yapılacağı için Erdoğan'ın yuvarlayacağını düşünüyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yaklaşık 7 milyon çalışanı doğrudan ilgilendiren asgari ücret görüşmeleri bugün başlıyor. 2024 yılı için geçerli olacak asgari ücret rakamı merakla beklenirken sadece asgari ücretle çalışanlar değil, diğer ücretlere yapılacak zam oranları da asgari ücret artışından etkileniyor.

İktidara yakınlığı ile bilinen gazeteci Cem Küçük, katıldığı bir TV programında yayında konu hakkında kendisine yöneltilen "Yeni Asgari ücrete dair bir istihbarat var mı?" sorusuna "var" yanıtı verdi.

Programda asgari ücrette mevcut enflasyon koşulları ele alındığında yüzde 38’lik bir artış olması gerektiğini ifade eden Cem Küçük, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu oranı yüzde 40’a yuvarlayacağını düşündüğünü dile getirdi.

'ERDOĞAN’IN AKLINDA 17.500 TL OLABİLİR'

Yüzde 40’lık bir artışın şu an için 11.400 TL olan asgari ücreti 2024 yılında 15.960 TL’ye çıkaracağını ifade eden Cem Küçük “Bir defaya mahsus verileceği için Erdoğan’ın aklında bu rakamın 17.500 TL’ye çıkarılma fikri olabilir” yorumu yaptı.

'ERDOĞAN 17 BİN 500 TL'NİN MALİYETİNİ SORDURDU'

Cem Küçük konuşmasının devamında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 17.500 TL’lik asgari ücretin bütçeye maliyetinin ne kadar olduğu konusunda araştırma yapılmasını istediğini duyduğunu söyledi. (HABER MERKEZİ)