Çelebi'nin transferi AK Parti'nin Alevi aday arayışı mı?

TV 100 yazarı Barış Yarkadaş, AK Parti'nin Mehmet Ali Çelebi'yi transferinin, seçim öncesi Alevi Açılımı ile ilgili olduğunu belirtti, "9 Çelebi'ye daha ihtiyaç var" diye yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- TV 100 yazarı Barış Yarkadaş, milletvekili seçildikten sonra üç parti değiştiren Mehmet Ali Çelebi'nin AK Parti'ye transferinin sebebinin seçime yönelik Alevi Açılımı olduğunu yazdı. 

Seçim kulislerinde AK Parti'nin Alevi Açılımı için 10 Aleviyi listelere alacağının konuşulduğunu belirten Yarkadaş, "İktidar partisinin 9 vekil adayına daha ihtiyacı var… " diye yazdı. 

Barış Yarkadaş'ın "AKP dokuz ‘Çelebi’ daha arıyor…" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle: 

"AKP’NİN ‘TEK’ ALEVİ VEKİLİ

Bildiğiniz üzere, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, geride bıraktığımız günlerde bir ‘Alevi Açılımı’ yaparak, 2008’de ilan ettikleri ancak daha sonra ise ‘unuttukları’ projeyi bu kez farklı bir çerçevede hayata geçirmek istiyor. En azından; seçime kadar bu projeyi sanki hayata geçirecekmiş gibi yapıyor…

AKP’de Alevi inancına sahip ‘tek’ milletvekili olan Çelebi’nin transferi de bu projenin bir ayağı…

‘AÇILIM’ SÜRECEK

Önceki gün Gürkan Hacır’ın sunduğu Taksim Meydanı programı için geldiğim Ankara’da siyaset kulislerini epey bir dolaştım.

AKP’ye yakın kaynaklarım, iktidar partisinin ‘Alevi Açılımı’nı sürdürmek ve Alevi inancına sahip yurttaşlarımızdan oy alabilmek için yeni adımlar atabileceğini aktardı.

Bir kaynağım, bu adımlardan birinin ise 2023 seçimlerinde Alevi inancına sahip en az 10 milletvekili adayının AKP listelerinde yer alması olduğunu söyledi.

Demek ki; Alevi inancına sahip bir aileden gelen Çelebi’nin AKP’ye katılmasıyla birlikte, iktidar partisinin 9 vekil adayına daha ihtiyacı  var…

Bakalım bu 9 kişi kim olacak ve AKP adayı olmaları halinde hangi söylemleri dile getirecekler?" (YAZININ TAMAMI)