Çekmeköy'de mahalleli kazandı: Deprem toplanma alanı ihalesi iptal edildi

Çekmeköy'de mahallelinin eylem yaparak tepki gösterdiği, park ve deprem toplanma alanının akaryakıt istasyonuna dönüştürülmesi ihalesi iptal edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul’un Çekmeköy ilçesindeki bir park ve deprem toplanma alanının akaryakıt istasyonuna dönüştürülmesi ihalesi, ihalenin yapılmasına günler kala iptal edildi. CHP'li Canan Kaftancıoğlu, “Parkınıza sahip çıktınız, kutluyorum” dedi.

ANKA'da yer alan habere göre, mülkiyeti AK Partili Çekmeköy Belediyesi’ne ait olan Mimar Sinan Mahallesi’ndeki bir park ve deprem toplanma alanının akaryakıt istasyonuna dönüştürülmesi ihalesi tepkilerin ardından iptal edildi.

Ortalama 2 bin 800 metrekarelik alan için Çekmeköy Belediye Meclisi’nin nisan ayı oturumlarında, 25 yıllık kullanım hakkı karşılığında akaryakıt tesisi yaptırılmak üzere encümen tarafından ihale yapılması için karar alınmıştı. 16 Ağustos’ta Resmi Gazete’de yayınlanan kararla da benzin istasyonu, aylık 280 bin TL muhammen bedel üzerinden ihaleyle kiraya çıkarılmıştı. 12 Eylül 2023 tarihinde yapılması planlanan ihalenin iptal edildiği belediyenin sosyal medya hesaplarından açıklandı.

KAFTANCIOĞLU: BAŞARDINIZ ÇOCUKLAR

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu beraberindeki partililerle bölgeye giderek mahallelinin eylemine katılmıştı.

Belediyenin söz konusu paylaşımını alıntılayan Kaftancıoğlu, o dönem katıldıkları eylemin görüntüsünü de anımsattığı paylaşımına “Başardınız çocuklar... Parkınıza sahip çıktınız, kutluyorum” notunu düştü. (HABER MERKEZİ)