Çeçenistan'da 'çok hızlı ve çok yavaş' müzik yasaklandı

Çeçenistan Kültür Bakanı Dadayev, Kadirov'un talimatı ile yürürlüğe sokulan karar kapsamında, şarkıların 'dakikada 80 ila 116 vuruşluk bir tempoya uygun olarak' çalınması gerektiğini bildirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çeçenistan'da ‘çok hızlı ya da çok yavaş’ olduğu belirtilen müzikler yasaklandı. Kültür Bakanı Musa Dadayev, ‘tüm müzik, vokal ve koreografi eserlerin dakikada 80-116 vuruşluk bir tempoyla çalınması gerektiğini’ bildirdi.

Dadayev, söz konusu kararın Çeçen lider Ramzan Kadirov’un talimatıyla alındığını söyledi. Yasağın, bakanlık ile yerel ve bölgesel sanatçılar arasında yapılan bir toplantının ardından ilan edildiği belirtildi.

Dadayev, şu ifadeleri kullandı:

"Çeçen Cumhuriyeti Başkanı Ramzan Kadirov ile mutabık kaldığımız nihai kararı açıkladım; bundan sonra tüm müzikal, vokal ve koreografik eserler dakikada 80 ila 116 vuruşluk bir tempoya uygun olmalıdır. Alınan bu karar Çeçen müzik ve dans eserlerinin Çeçen zihniyeti ve müzik ritmiyle uyumlu olmasını sağlayarak Çeçen halkının kültürel mirasını halkımıza ve çocuklarımızın geleceğine taşımayı amaçlıyor.”

 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)