'Casus çift' krizi: İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, Erdoğan'a teşekkür etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın evini fotoğrafladıkları gerekçesiyle tutuklanan iki İsrailli bugün serbest bırakıldı. İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Erdoğan'ı arayarak teşekkür etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Sputnik'in haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'un görüşmesinde, Türkiye-İsrail ilişkileri ve bölgesel konular ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı'yla görüşmesinde, Türkiye-İsrail ilişkilerinin Ortadoğu’nun güvenlik ve istikrarı bakımından da önem taşıdığını belirtti.

ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR

Görüşmede, İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'un, İsrailli çiftin serbest bırakılması nedeniyle Erdoğan’a teşekkür ettiği bildirildi. Erdoğan'ın İstanbul'daki konutunu fotoğrafladıkları iddiası üzerine casusluk şüphesiyle gözaltına alınıp tutuklanan İsrailli Natali ve Mordy Oknin çifti sabaha karşı serbest bırakılmıştı. Çift özel bir jetle ülkelerine dönerken, İsrail Başbakanı Naftali Bennet ile Dışişleri Bakanı Yair Lapid'in ortak açıklamasında "Türkiye'yle ortak çabaların sonucunda Mordi ve Natali Oknin ülkelerine dönüyor. Türkiye Cumhurbaşkanı ve hükümetine işbirlikleri için teşekkür ediyoruz" denilmişti. (DIŞ HABERLER)