CarrefourSA işçisi Polat: İşveren temsilcileri bizi tehdit etti

CarrefourSA'nın Esenyurt deposunda işini geri isteyen Murat Polat ve ona destek veren Neslihan Acar, işveren temsilcileri tarafından "Sana gününü göstereceğim” sözleriyle tehdit edildi.

Murat Polat, yaklaşık bir aydır depo önünde eylem yapıyor.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 4 yıldır çalıştığı CarrefourSA'nın Esenyurt deposunda 18 Ağustos'ta işine son verilen Murat Polat, yaklaşık bir aydır depo önünde ailesiyle birlikte eylem yapıyor.

Eyleme Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD- SEN) de destek veriyor. CarrefourSA temsilcileri, bugün DGD-SEN Genel Başkanı Neslihan Acar'ı, "Sana gününü göstereceğiz" sözleriyle tehdit etti.

'İŞÇİ SINIFI BUNUN HESABINI SİZE SORACAK'

İşten atılan depo işçisi Murat Polat, Tez Koop İş Sendikası’na işçilerin yanında saf tutmadığı ve işverenle paralel hareket ettiği gerekçesiyle tepkili. Her gün ailesi ve DGD-SEN Genel Başkanı Neslihan Acar ile depo önünde sorunlarını anlatan Polat, depo ve sendika temsilcileri "Sıkılmadan burada DGD-SEN'i tehdit ediyorlar. İşçi sınıfı bunun hesabını size soracak, bunun bedelini ödeyeceksiniz. İşverene direndiğimiz gibi işçi aidatı üzerinden servet biriktiren sendikalara karşı da direneceğiz. Sesimizi kısmak için Sabancı Holding’in kölehanesinde bir ilk yaşanıyor. İşçilere yüksek sesle şarkı dinletiyorlar" dedi.

'TEZ KOOP İŞ TEMSİLCİSİ BİZE PARMAK SALLADI'

Neslihan Acar da her gün ses sitemi götürüp işçilerle tel örgüler arkasından iletişim kurmaya çalıştıklarını belirterek, "Tez Koop İş işçiler nezdinde sorgulanmaya başlayınca, bizi engellemeye başladılar" dedi. Murat Polat'ın işten atılmadan önce üyesi olduğu sendikanın tavrını taşeron işçilere anlatmasıyla, DGD-SEN'e üye olan işçilerin olduğundan söz eden Acar, "Taşeron şirketin yetkilisi, yanımdan geçerken parmak sallayarak 'sana gününü göstereceğim' diye tehdit etti" dedi. “İşçiler mesai sonrası servislere binmeyip, yanımızda durunca, depoya polis çağırdılar” diyen Acar, "işçiler örgütlenmeye başlayınca burayı provake etmeye başladılar, işçilerle iletişim kurmamızı istemiyorlar" şeklinde konuştu.