Cannes'a seçilen ilk Ürdün filmi 'İnşallah Erkek Olur', 1 Aralık'ta MUBI'de

Oscar Ödülleri için Ürdün’ün En İyi Uluslararası Film adayı seçilen "İnşallah Erkek Olur", 1 Aralık’tan itibaren sadece MUBI’de gösterilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 96. Oscar Ödülleri için Ürdün'ün En İyi Uluslararası Film adayı seçilen Amjad Al Rasheed imzalı "İnşallah Erkek Olur" (Inshallah a Boy), 1 Aralık’ta MUBI’de gösterime girecek. 

Film, kocasının ani ölümünün ardından sahip olduğu her şeyi kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya kalan Nawal’in, erkek çocuk sahibi olmanın oyunun kurallarını değiştirdiği bir toplumda kızını ve evini kurtarmak için mirastan payına düşeni alma mücadelesini anlatıyor.

2023 Cannes Film Festivali'nde "Eleştirmenler Haftası" bölümünde dünya prömiyerini yapan film, Türkiye prömiyerini ise Ayvalık Film Festivali’nde gerçekleştirdi. Geçtiğimiz haftalarda da Filmekimi’nde İstanbul seyircisi ile buluşan film, Cannes Film Festivali‘nde gösterilen ilk Ürdün yapımı olma özelliğini taşıyor. 

AMJAD AL RASHEED KİMDİR? 

1985 doğumlu Ürdünlü yazar ve yönetmen Amjad Al Rasheed, yönetmenlik ve kurgu üzerine yüksek lisans yaptı. 2016 yılında, bölgenin umut vaat eden genç yeteneklerini belirleyen Screen International tarafından "Geleceğin Arap Yıldızları"ndan biri seçildi.

57. Berlin Film Festivali’nde Talent Campus katılımcılarından biri olan yönetmen, çektiği kısa filmler ile çeşitli yerli ve uluslararası film festivallerinde adaylıklar ve ödüller kazandı. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)