Bosna Hersek'te erkek şiddeti: Canlı yayın açıp üç kişiyi öldürdü

Bosna Hersek'te bir kişi, eski eşini öldürdüğü anları sosyal medyadan canlı yayınladıktan sonra iki kişiyi daha öldürdü, biri polis üç kişiyi yaraladı, ardından intihar etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bosna Hersek'te 35 yaşındaki fitness antrenörü Nermin Sulejmanovic, eski eşi ile birlikte üç kişiyi öldürdüğü anları Instagram'dan canlı yaptı, ardından intihar etti.

The New York Post gazetesinin haberine göre, 11 Ağustos Cuma günü ülkenin kuzeydoğusundaki Gradacac kasabasında yaşanan olayda, sosyal medya hesabından canlı yayın açan Nermin Sulejmanovic, önce eski eşi N.H.'yi öldürdüğü anları paylaştı. Sulejmanovic'in açtığı canlı yayında, arka planda ayrıca ağlayan bir çocuğun da sesi duyulurken, yetkililer, bu videonun canlı yayında 12 bin kişi tarafından izlendiğini açıkladı. 

'OLANLAR KARŞISINDA KELİMELERİM KİFAYETSİZ'

Videoda çocuğun babası olduğunu, eski eşinin oğlunu kendisinden 'sakladığını' iddia eden ve eski eşinin şiddet uyguladığı için kendisini polise şikayet ettiğini anlatan Sulejmanovic, ardından polis tarafından takip edilirken iki video daha paylaştı. Sulejmanovic bu esnada izleyicilerine iki kişiyi daha öldürdüğünü anlattı. Öldürülen diğer iki kişinin bir baba-oğul olduğu ifade edilirken, Türkiye basını bu iki kişinin Türkiyeli olduğunu yazdı. 

Sulejmanovic, biri polis memuru olmak üzere üç kişiyi daha yaraladı. Polisin açıklamasına göre Tuzla kentinde polis tarafından yeri tespit edilen ve yakalanmak üzere olan Sulejmanovic intihar etti. Konuya ilişkin açıklama yapan Bosna-Hersek Federasyonu Başbakanı Nermin Niksic, "Bugün Gradacac'da olanlar karşısında kelimelerim kifayetsiz kalıyor. Katil, sonunda intihar etti ama öldürdüğü kişilerin canı geri gelmeyecek" dedi. 

Öte yandan, yerel basına yansıyan haberlere göre, bir uyuşturucu çetesinin üyesi olduğu ifade edilen Nermin Sulejmanovic 2013 yılında esrar ve eroin sattığı gerekçesiyle tutuklanmıştı. Sulejmanovic'in uyuşturucu kaçakçılığı ve polis saldırma suçlarından da sabıkası bulunuyordu. (DIŞ HABERLER)