Canlandıranlar Uluslararası Film Festivali 23 Ekim'de başlıyor

11'inci Canlandıranlar Uluslararası Film Festivali, 'Elden Ele Animasyon' temasıyla 23 – 29 Ekim'de Institut Français ve Müze Gazhane’de yapılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Canlandıranlar Derneği tarafından ortak üretim, dayanışma ve yardımlaşmaya vurgu yapmak üzere 'Elden Ele Animasyon' temasıyla bu yıl 11. kez düzenlenecek Canlandıranlar Uluslararası Film Festivali, 23 – 29 Ekim’de Institut Français ve Müze Gazhane’de yapılacak.

Programında 14'ü Türkiye yapımı olmak üzere 78 kısa yarışma filmi, 10 kısa yarışma dışı film ve 4 uzun metraj filmin yer aldığı festivalde film gösterimlerinin yanı sıra tarihi kayıtlar olarak nitelendirilebilecek önemli söyleşiler ve ilgi çekici atölye çalışmaları da gerçekleşecek.

'En İyi Film', 'En İyi Öğrenci Filmi', 'En İyi Türk Filmi' ve 'En İyi İlk Film' dallarında ödüllerin verileceği yarışmanın jüri üyeleri; Emeka’s Money, Corruption Wahala: An Everyday Tale gibi kısa animasyonlarıyla bilinen Basement Animation Studio’nun kurucusu ve yaratıcı direktörü Mbuotidem Johnson, 2018’den bu yana Uluslararası Animasyon Film Derneği ASIFA’nın başkan yardımcılığı görevini yürüten Mohamed Ghazala ve stop motion konusunda uzmanlaşmış animasyon yönetmeni, uluslararası yapımlarda rol almış set tasarımcısı Merve Çaydere.

Festivalde gösterimlerin yanı sıra film okumaları, söyleşiler ve atölyeler de düzenlenecek. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)