Çankaya Belediyesi 1000 Çocuk Korosu'ndan Anıtpark'ta 23 Nisan konseri

Çankaya Belediyesi’nin düzenlediği 23 Nisan kutlamalarında Anıtpark'ta gerçekleşen konserde '1000 Çocuk Korosu'na Çankaya Filarmoni Orkestrası eşlik etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çankaya Belediyesi’nin 23 Nisan kutlamalarının merkezi bu yıl da '1000 Çocuk Korosu' 23 Nisan Konseri oldu. Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner’in ev sahipliğinde Sevda Cenap And Vakfı iş birliğinde Anıtpark'ta gerçekleşen konserde '1000 Çocuk Korosu'na Şef Mehmet Efe'nin yönettiği Çankaya Filarmoni Orkestrası eşlik etti. 9 eğitim kurumundan 12 öğretmenin çalıştırdığı çocuklar, marşlar, çocuk şarkıları ve düzenlenmiş halk türkülerini seslendirdi.

Programda konuşan Başkan Hüseyin Can Güner, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 104. yılını kutlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek "Sayın Bülent Tanık döneminden bu yana 1000 Çocuk Koromuz faaliyette ve çalışmalarını sürdürüyor. Her yıl da büyük bir ilgi ve beğeniyle takip ediliyor. Ben başladığı günden bu yana emeği geçen tüm belediye başkanlarımıza, bürokratlarımıza, çalışma arkadaşlarımıza ve sevgili çocuklarımıza sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Bugüne kadar milli bayramlarımızı bazen coşkulu kutladık, bazen Atamızın karşısına boynumuz bükük, başımız eğik çıktık. Ne mutlu ki bugün, her şey bitti denilen yerde, milyonların umutsuzluğa gömüldüğü bir dönemde ‘Yiğit düştüğü yerden kalkar’ diyen yiğit insanların, demokrat, cumhuriyetçi ve yurtsever insanların, yılmadan direnen insanların inancıyla kararlılığıyla yeniden ayağa kalktık, umutlandık. Bu kez Atamızın karşısına mahcup değil, başımız dik, alnımız açık çıktık. Umut ediyorum ki bundan sonraki bayramlarda da daha büyük coşkuyla, umutla, inançla ve kararlılıkla genelde de iktidara yürüyeceğiz.

 'CUMHURBAŞKANLIĞI KÖŞKÜ'NÜN YENİDEN ÇANKAYA'DA OLACAĞI GÜNLER YAKINDIR'

Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının ilk yerel seçimlerinde filizlenen bu başarı, ilk genel seçiminde de sürecek ve Cumhuriyete ve Atatürk'e layık kadroların bu ülkeyi yönetmesini mutlaka sağlayacağız. "Benim hatıralarımın yaşayacağı yer Çankaya olacaktır" demişti Ulu Önder. O’nun ebedi istirahatgahına ve onun en büyük eseri olan Cumhuriyetin teminatı TBMM'ye ev sahipliği yapmanın gururunu yaşayan bir ilçeyiz. Cumhuriyetimizi, devletimizin birliğini sembolize eden Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nün de yeniden Çankaya'da olacağı günler yakındır. Bu anlamda Çankayamız Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında da tıpkı ilk yüzyılında olduğu gibi bir kutup yıldızı vazifesi görecek. Cumhuriyet değerlerine ve milli egemenliğimizin simgesi olan Meclisimizin iradesine sonuna kadar sahip çıkacak ve bu değerleri sonuna kadar savunacağız."

ÇANKAYA'DA BARIŞ MANÇO ŞARKILARI

Başkan Hüseyin Can Güner'in konuşmasının ardından 13’üncüsü düzenlenen 1000 Çocuk Korosu 23 Nisan Konseri gerçekleştirildi. Çankaya Belediyesi Muammer Sun Müzik Atölyesi ve Çayyolu Çocuk Atölyesi'nin de yer aldığı toplamda 9 eğitim kurumunun öğrencilerinden oluşan 1000 Çocuk Korosu'na, Şef Mehmet Efe yönetimindeki Çankaya Filarmoni Orkestrası eşlik etti. Çocuk şarkıları ve türkülerin seslendirildiği konserin sonrasında Türkiye’nin yetiştirdiği en büyük sanatçılardan Barış Manço sevenlerinin kurduğu grup; Doludizgin Manço Project, Manço şarkılarını Başkentliler için söyledi. Çocuklar, etkinlik boyunca doyasıya eğlenerek bayramın tadını çıkardı.