Canan Kaftancıoğlu, Silivri Cezaevi'nden çıktı

Canan Kaftancıoğlu denetimli serbestlikle tahliye edildiği Silivri Cezaevi'nin önünde açıklamalarda bulundu. Kaftancıoğlu, "Yarın Ekrem Başkanımızın duruşması var, hep birlikte orada olacağız" dedi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na 3 davada verilen 4 yıl 11 ay 20 gün hapis cezası Yargıtay tarafından onanmasının ardından kesinleşerek infaza gönderildi.

İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kararın infaza gönderilmesi üzerine Canan Kaftancıoğlu bugün saat 11.30’da gerekli işlemlerin yapılması için İstanbul Adliyesine geldi.

Kaftancıoğlu adliyeye alkışlarla girdi. Adliye içerisinde mahkemeye gidişi sırasında basına "Çekim yasak" denilerek kameralar içeriye alınmadı. Ayrıca Kaftancıoğlu için pankart açmak isteyen CHP üyelerine özel güvenlik "Yasak" diyerek müdahale etti, arbede yaşandı.

TAHLİYE EDİLDİ

Adliyede karar Kaftancıoğlu’nun yüzüne okundu. Ardından Canan Kaftancıoğlu infaz işlemleri için Silivri Ceza İnfaz Kurumu'na gitti. Kaftancıoğlu Silivri Cezaevi’ndeki işlemlerin ardından denetimli serbestlik kapsamında tahliye edildi. Kaftancıoğlu, çıkışta yaptığı açıklamada, "Yarın Ekrem Başkanımızın duruşması var, hep birlikte orada olacağız" dedi. 

'FIKRA BU KADAR'

Canan Kaftancıoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, perşembe günü de "SaBıKa Holding" broşürlerinin dağıtımına dair paylaşımı nedeniyle 4 yıl hapis istemiyle yargılanacağını belirterek "Fıkra bu kadar" dedi.

'DEVLET DÜŞMANI' YANITI: DÜŞMANLIK SİZDE KALSIN

Kaftancıoğlu, kendisine "Devlet düşmanı" diyen bir hesaba Twitter'dan verdiği yanıtta ise şunları söyledi:

"İnatla bana 'devlet düşmanı' yakıştırması yaparak algı oluşturmaya çalışan trol ve troliçeler; eğer bir şeye düşman olacaksam AKP’ye düşman olurdum ki onu bile olamam. Ruhumda yok çünkü, aynen sizlere bile düşman olamadığım gibi.  Düşmanlık sizde kalsın, nereden gelirse gelsin yanlış olanı eleştiri hakkı bende. İftira, hakaret, küfür, yalan dolanla iş yapanlara düşmanlık edersem eğer size benzerim ki hayatta en korktuğum şey bu olsa gerek. Canlı, doğa ve vatan sevgimi ölçmeye ise ne aklınız ne de ufkunuz yeter."

(HABER MERKEZİ)