Çanakkale'de kazı sırasında toprak kayması: 2 kişi öldü, 1 kişi yaralandı

Çanakkale'de su kanalı kazısı sırasında yaşanan toprak kaymasında 3 kişi göçük altında kaldı. Ekiplerin toprak altından çıkardığı 2 kişi yaşamını yitirdi. 1 kişi de yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Fotoğraf: Anadolu Ajansı
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde, hayır çeşmesi için su yolu kazısı yapıldığı sırada toprak kayması meydana geldi. Toprak altında kalan 3 kişiden 2 hayatını kaybetti. 1 kişinin tedavisi ise sürüyor.

DHA'nın haberine göre, Kangırlı köyünde, saat 16.30 sıralarında hayır çeşmesi için su kanalı kazısı yapılırken toprak kayması yaşandı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda jandarma, sağlık, AFAD ve AKUT ekibi sevk edildi. 

Yapılan araştırmada toprak yığını altında kalanların Refik Bilgiç, Tahir Ödemiş ve Sefer Arslan olduğu belirlendi.

Fotoğraf: Anadolu Ajansı


Ekipler tarafından ilk olarak toprak yığını altından Refik Bilgiç çıkarılarak, Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Göçük altında kalan Tahir Ödemiş ise olaydan 3.5 saat sonra ekiplerin çalışması sonucu çıkarıldı. Ödemiş, ilk müdahalenin ardından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı.

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Lapseki Kaymakamı Emre Öztürk, Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, İl Sağlık Müdürü Gökhan Baştürk, olay yerine gelerek kurtarma çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Ekipler göçük altında kalan Sefer Arslan'ın cesedine ulaştı.

Toprak altından 3.5 saat sonra çıkarılan Tahir Ödemiş de kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Refik Bilgiç'in tedavisi ise devam ediyor.

(HABER MERKEZİ)