Çanakkale’de ‘içki’ ihracı: 'Dini kurallar mı esas alınmaya başlandı?'

Sosyal medyasında 'içki' fotoğrafı paylaştığı için okul müdürünün görevden alınmasına tepki gösteren Eğitim-İş, “MEB’e soruyoruz: kamu görevlileri için gizli şeriat yasaları mı getirildi?” dedi.

Google Haberlere Abone ol

Seçkin Sağlam/Çanakkale

ÇANAKKALE - Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde sosyal medya hesabında içki fotoğrafı paylaşması gerekçesiyle okul müdürünün görevden uzaklaştırılmasına Eğitim-İş Sendikası tepki gösterdi. Çanakkale’ye gelen Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, Çanakkale Valiliği önünde yaptığı açıklamasında, “Milli Eğitim Bakanlığı’nda Anayasa yerine dini kurallar mı esas alınmaya başlamıştır?” diye sordu.

Lapseki’de bir okul müdürü, sosyal medya hesabından içki içerken bir fotoğrafını paylaştığı için görevinden uzaklaştırılmıştı. Eğitim-İş’ten yapılan açıklamada, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Valiliğe gönderdiği yazıda 'özel hayatındaki bazı hallerini içeren sosyal medya paylaşımları' vurgusu yapıldığı ifade edilmişti.

'HAYAT TARZINA MÜDAHALENİN VAHİM BOYUTLARINI TEŞHİR EDİYORUZ'

Konuşmasında, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “21 yıl boyunca hiçbir kardeşimizin hayat tarzına müdahale etmediğimiz gibi, kimsenin bir başkasının kılık kıyafetine, düşünce tarzına, beklentilerine, beğenilerine karışmasına da izin vermedik. Bizim böyle bir derdimiz yok. Kimseye bundan dolayı musallat olmadık” ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik’in “Türkiye büyük bir ülkedir, hiç kimse bir diğerinin hayat tarzı üzerinde baskı kuramaz” sözlerine atıfta bulunan Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, “Bugün kulağa hoş gelen bu sözlerle, içinde bulunduğumuz gerçeklik arasındaki derin uçuruma dikkat çekmek için buradayız. Bugün hayat tarzına müdahalenin ne kadar vahim boyutlara ulaştığını gösterecek bir örneği teşhir etmek için bir aradayız” dedi.

'BU HAKSIZ VE HADSİZ GÖREVDEN ALMANIN ADINI AÇIKÇA KOYMAK GEREKİR'

“Bu, yaşam tarzına müdahaledir” diyen Özbay, “Şimdi Bakanlığa sormak istiyoruz; Milli Eğitim Bakanlığı’nda Anayasa yerine dini kurallar mı esas alınmaya başlamıştır? Kamu çalışanlarına iş yeri sınırları dışında içki içme yasağı mı getirildi, yoksa ahlak polisi mi kesildiniz? Bunları takip etmek için özel birimler mi oluşturdunuz? Dolaplarımızı, çantalarımız da kontrol edecek misiniz? Evimize, özel yaşamımıza, gazetemize kitabımıza da karışacak mısınız? İşe bakın ki; bu takiyecilerin hassas kalplerini, çocukların derslere aç girmesi, musluktan su içmesi değil; eğitim emekçisinin ay sonunu getirememesi değil; eğitim emekçisinin özel hayatında içki içmesi sarsmaktadır” ifadelerine yer verdi.

Özbay ayrıca, Ensar Vakfı yurtlarında 45 çocuğun cinsel istismara uğraması skandalıyla ilgili başlatılan soruşturmada adı geçen 3 kamu görevlisinden biri il milli eğitim müdürü yapıldığını hatırlatarak, “Ancak iktidar yanlısı olmayan kamu emekçileri, özel hayatında eşiyle dostuyla oturup ne yiyip ne içeceğine siz karar vereceksiniz, utanmadan yargılayacaksınız, ahlak satacaksınız! Bizim kabullenmemizi bekledikleri rezalet işte tam olarak budur. Ve biz de Eğitim-İş olarak buradan kesin bir cevap veriyoruz: çok beklersiniz!” dedi.