Can Temiz'den yeni tekli: Ölülerle Konuşmanın Püf Noktaları

Can Temiz'in yeni teklisi "Ölülerle Konuşmanın Püf Noktaları" bugün yayınlandı. Sözü ve müziği Can Temiz’e ait olan şarkının düzenlemesi Can Temiz ve Ali Rıza Şahenk imzası taşıyor. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Müzisyen Can Temiz, 25 Mart'ta yayınlanacak ilk solo albümü "Ahlaken Alçak"tan bir tekli yayınladı. "Ölülerle Konuşmanın Püf Noktaları" adlı tekli Garaj Müzik etiketiyle tüm dijital platformlarda dinleyicilerle buluştu.

Sözü ve müziği Can Temiz’e ait olan şarkının düzenlemesi Can Temiz ve Ali Rıza Şahenk imzası taşıyor. Elektronik rock/elektronik indie tarzlarının alaturka ve gotik elementlerle harmanlandığı şarkının sözlerinde geçmişin yüklerinden ve anksiyetesinden kurtulma yolculuğu anlatılıyor. Albümün ve single'ın kapak çalışması tasarımcı Can Dağlı'ya ait.

 CAN TEMİZ KİMDİR?

13 Eylül 1987’de İzmir’de doğan Can Temiz, 2005 yazında arkadaşlarıyla beraber, MODEL’i kurdu. Bas gitaristliğini ve şarkı yazarlığını yaptığı MODEL ile birlikte, grubun dağıldığı 2017 yılına kadar üç albüm (“Perili Sirk” – 2009, “Diğer Masallar” – 2011, “Levla’nın Hikayesi” – 2014), birçok single ve “Değmesin Ellerimiz”, “Pembe Mezarlık”, “Dağılmak İstiyorum”, “Sen Ona Aşıksın”, “Bir Pazar Kahvaltısı” ve “Mey” gibi sayısız hit şarkıya besteci ve söz yazarı olarak imzasını attı.

2016 yılında Los Angeles’a yerleşerek, ana şarkı yazarlığını üstlendiği gothic-rock/alternative metal projesi Seven Day Sleep’i hayata geçirdi. Burada iki sene boyunca Los Angeles underground metal ve punk sahnelerinde, Whiskey A-Go-Go, Viper Room, Rainbow gibi rock’n roll mekanlarında birçok kez sahne aldı.

2019’da İstanbul’a dönerek, vokalistliğini ve bas gitaristliğini yaptığı EXNUN isimli death metal/punk projesini hayata geçirdi ve ilk albümü “Decomposition of an Infant Soul”u yayınladı. 2020 Şubat’ında “Hayvan Yaralı” teklisi ile ilk adımını attığı solo projesi, alternatif pop/indie elektronik/elektronik rock öğeleri taşıyor. “Usturam Çelik” ve “Bilemiyorum Altan” teklileri ile solo kariyerine devam eden Can Temiz, bir yandan da Can Bonomo, Bengi Apak ve İsmail Türküsev’le birlikte “O Tarz Mı?” podcastini hazırlıyor. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)