Can Merdan Doğan imzalı ‘Stiletto’ya Dublin’den En İyi Kısa Film Ödülü

Can Merdan Doğan’ın yazıp yönettiği "Stiletto", Dublin Film Festivali’nde En İyi Uluslararası Kısa Film Ödülü’ne değer görüldü. Filmin başrollerinde Murat Kılıç ve Nihal Yalçın yer alıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Can Merdan Doğan’ın yazıp yönettiği "Stiletto", Avrupa’nın en iyi 10 film etkinliği arasında gösterilen Dublin Film Festivali’nde En İyi Uluslararası Kısa Film Ödülü’nü kazandı. 48 kısa film ile birlikte yarışan filmin ödül gerekçesinde ise “Cesur, etkileyici, şaşırtıcı ve gerçekten heyecan verici bir bakış” ifadeleri kullanıldı.

Geçtiğimiz yıl 32. Ankara Film Festivali’nde En İyi Kısa Film seçilen, 22. İzmir Kısa Film Festivali’nde de İkincilik Ödülü’nün yanı sıra En İyi Oyuncu Ödülü’nü kazanan film, arzuları ve toplum değerleri arasında seçim yapmaya zorlanan taksi şoförü Hasan’ın yaşadıklarını anlatıyor. Kara komedi türündeki "Stiletto"nun başrollerinde Murat Kılıç ve Nihal Yalçın yer alıyor.

ALMANYA, TÜRKİYE VE HOLLANDA'DA YARIŞACAK

Yapımcılığını Erkan Taşkıran’ın üstlendiği Almanya-Türkiye ortak yapımı olan "Stiletto"nun festival yolculuğu Almanya, Türkiye ve Hollanda’da devam edecek. 11-20 Mart tarihlerinde Almanya’nın Nürnberg şehrinde düzenlenecek Türkiye Almanya Film Festivali’nde yarışacak film, 21-31 Mart tarihleri arasında da 18. Akbank Kısa Film Festivali’nin ulusal yarışmasında yer alacak. Nisan ayında ise Oscar ve BAFTA ödüllerinin yanı sıra Avrupa Film Ödülleri yeterliğine sahip Go Short Kısa Film Festivali’nde yarışacak. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)