Camide içki şişesi paylaşan gence 7 ay 15 gün hapis cezası

Camide içki şişesi paylaştığı gerekçesiyle tutuklanan 19 yaşındaki Safa Yasin Ö.'ye 7 ay 15 gün hapis cezası verildi. Hükmün açıklanması geri bırakıldı ve tahliye edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sosyal medyada, camide içki şişeli fotoğraf paylaşan 19 yaşındaki Safa Yasin Ö.'ye 'halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama' suçundan 7 ay 15 gün hapis cezası ile cezalandırıldı. Sanık hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve kararla birlikte tahliyesine hükmedildi.

DHA'nın haberine göre Anadolu 3. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Safa Yasin Ö. Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Savunma yapan Sefa Yasin Ö., "Bundan sonraki hayatımda bırakın bu tarz bir paylaşımı sosyal medyada yapmayı, normal hayatımda bile bu tarz bir paylaşımı sözel olarak yapmayacağımı, azınlıkta kalmış bile olsa herhangi bir kesimin dini değerlerini aşağılamayacağıma dair mahkemenize söz veriyorum. Herhangi bir kimsenin dini değerine aşağılamayacağıma dair sözümü yinelemek istiyorum" dedi.

Savcı sanığın cezalandırılmasını istedi. Kararını açıklayan mahkeme “halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçundan 7 ay 15 gün hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Ayrıca sanık hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve kararla birlikte tahliyesine hükmedildi. (HABER MERKEZİ)

Etiketler cami içki istanbul