Çakar'a 'iblis' beraati: Rıdvan'a demedim Trump'a dedim

Eski futbolcu Rıdvan Dilmen'e sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla hakaret ettiği suçlamasıyla yargılanan eski hakem Ahmet Çakar ilk duruşmada beraat etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 'İblis için zor günler başlıyor' şeklindeki sosyal medya paylaşımı nedeniyle hakkında 'Şeytan' lakaplı eski futbolcu Rıdvan Dilmen'e hakaret etmekten dava açılan eski hakem Ahmet Çakar beraat etti.

'40 YILLIK ARKADAŞIZ'

İstanbul 42. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada savunma yapan Çakar, "Suçlamayı kabul etmiyorum. İddianamede geçen paylaşımı ben Rıdvan Dilmen'i kastederek yazmadım. Rıdvan ile 40 arkadaşız, suç tarihinden 3 ay kadar önce aramızda bir tartışma yaşanmıştı. Aramız biraz bozuktu, ancak ben bu yazıda onu kastetmedim. Ben bu paylaşımı eski ABD Başkanı Trump için yazmıştım. Beraatımı istiyorum" dedi. Rıdvan Dilmen'in avukatı ise şikayetlerinin devam ettiğini ve müvekkilinin Covid nedeniyle duruşmaya katılamadığını ifade etti. İlk celsede kararını açıklayan mahkeme, Ahmet Çakar'ın atılı suçtan beraatine karar verdi.

SUÇLAMA NEYDİ?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Ahmet Çakar'ın, sosyal medya hesabından 30 Kasım 2020'de yaptığı 'İblis için zor günler başlıyor' paylaşımın Rıdvan Dilmen'e yönelik olduğu öne sürülmüştü. İddianamede, Ahmet Çakar'ın ifadesinde paylaşımı kendisinin yaptığını, 'iblis' yakıştırmasını Rıdvan Dilmen için yapmadığını, yapmış olduğu paylaşımda isim belirtmediğini, dünya politikasında yabancı bir ülkenin liderine korona virüsü salgını ile alakalı eleştirel olarak belirtmiş olduğu yakıştırma olduğunu, iblis yakıştırmasının Rıdvan Dilmen'in neden üzerine alındığına hayret ettiğini söylediği belirtilmişti. İddianamede, Çakar'ın Dilmen'e söylediği sözlerin Dilmen'in onur, şeref ve saygınlığını rencide edici boyutta olduğu, bu bağlamda hakaret suçunun yasal unsurlarının oluştuğu yazılmıştı. Paylaşımın sosyal medya üzerinden yapılması nedeniyle aleniyet unsurunun oluştuğu belirtilen iddianamede, Çakar ile Dilmen arasında uzlaşmanın sağlanamadığı vurgulanmıştı. Çakar'ın 'hakaret' suçundan 3 ay 15 günden 2 yıl 4 aya kadar hapsinin talep edilmişti. (HABER MERKEZİ)