Çakar izinli arabalarla konvoy: Drift yapıp yol kapattılar

Aralarında çakar kullanım izni olduğu öğrenilen birçok lüks araba İstanbul'da yol kapattı, drift yaptı. Düğün konvoyundaki arabalara men ve para cezaları verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Kâğıthane'de aralarında çakarlı araçların da bulunduğu, drift yapılan düğün konvoyuna ceza verildi.

Konvoy Kağıthane'de 13 Şubat Pazar yol kapatarak ilerledi. Konvoyun en önünde bulunan bir araç ise drift yaparak trafikte tehlike yarattı. Görüntülerde trafiği tehlikeye düşüren ve çakar bulunan araçların sürücüleri M.G, Ö.F.G., B,Ö ve E.C. yakalandı. Araçlardan birinin ise çakar kullanma izni olduğu ortaya çıktı. Fakat sürücüye "amaç dışı kullanım" nedeniyle ceza verildi. 

Ayrıca B.Ö.'nün kullandığı çakarlı aracın son bir yılda "çakarın amaç dışı kullanımı" nedeniyle 3 kez yakalandığı öğrenildi. Araç bu kez 15 gün trafikten men edildi, çakar-siren tertibatının sökülmesi için 1 gün izin verildi. Ayrıca yol boyunca drift de yaptığı belirlenen B.Ö.'nün ehliyetine 2 ay el konulduğu kaydedildi.

Çakarlı aracın sahibi hakkında ise bilgi verilmedi.

Çakarlı araçları kullanan M.G., Ö.F.G. ve B.Ö.'ye 1823'er lira, ayrıca araç sahiplerine aynı miktarda ceza kesildi. Konvoyun en önünde bulunan ve drift yapan E.C.'ye ise 9 bin 125 lira para cezası kesilerek aracı trafikten men edildi. (DHA)