Buzdolabındaki poza 6 bin 77 TL ceza

Konya’da bir iş yeri çalışanının gıda ürünlerinin bulunduğu buzdolabına girdiği görüntülerle ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı açıklama yaptı: 6 bin 77 liralık ceza kesildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR – Konya’daki Kadınlar Pazarı’nda yer alan manav tezgahı çalışanı, karşı dükkandaki gıda ürünlerinin bulunduğu dolaba girdiği anları, bir video paylaşım sitesinde yayınladı.

Sosyal medyada tepki çeken görüntüler üzerine Tarım ve Orman Bakanlığı bir açıklama yaparak idari yaptım uygulandığını belirtti. Bakanlıktan yapılan açıklamada "İhbara konu sosyal medya görüntülerinden, olayın 5996 sayılı kanunun 29. maddenin ikinci fıkrası gereğince Bakanlık tarafından belirlenen hijyen esaslarına aykırılık oluşturduğundan dolayı aynı kanunun 41.maddesi birinci fıkrası (al bendine göre idari yaptırım uygulanmıştır (6077 TL). Söz konusu soğutucu dolabın temizliği ve dezenfeksiyonu işletmeye yaptırılmıştır " denildi. Bakanlık ayrıca açıklamasında suç duyurusunda bulunulacağını belirterek şunları ifade etti: "Olay esnasında soğutucu dolapta bulunan ve dökme olarak satışa sunulan ürünler yediemine alınarak satıştan alıkonulmuştur. 5996 sayılı Kanunun 40 maddesi 1'inci fıkra (a) bendine göre kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye sokacak şekilde piyasaya ürün arz edilmesine sebep olacağı değerlendirildiğinden dolayı konuyla ilgili olarak işletme sahibi ve olayı gerçekleştiren şahıs hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulacaktır. Ayrıca Karatay İlçe Müdürlüğümüz gıda kontrol ekiplerince olayın gerçekleştiği Melike Hatun Çarşısı’ndaki diğer işletmelerde 5996 sayılı kanun kapsamında resmi kontrolleri yapılmıştır."

NE OLMUŞTU?

Konya’da Kadınlar Pazarı’nda manav tezgahında çalışan biri, karşı dükkandaki gıda ürünlerinin bulunduğu buzdolabına girdi. O ana ait görüntüleri hava sıcaklığına işaret ederek “Konya Adana’yı geçti” notuyla bir video paylaşım sitesinde yayınladı. Sosyal medyada gösterilen tepkiler üzerine video söz konusu siteden kaldırılırken konuyla ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı harekete geçti. (HABER MERKEZİ)