Buz pateni yapmak için en iyi beş yer

Her ne kadar bir spor dalı olsa da insanların aileleriyle eğlenceli vakit geçirebileceği yerler buz pateni salonları. İşte Türkiye’de buz pateni yapabileceğiniz en iyi beş yer...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Tarihte ilk buz pateninin hayvan kemiklerinden yapılma ilkel patenlerle yapıldığını biliyor muydunuz? Arkeolojik kazılar, insanoğlunun en eski çağlardan beri paten kaydığını gösteriyor. Paten kaydığı bilinen en eski isimlerden biri 14. yüzyılda yaşayan Hollandalı azize Lidwina...

Artistik paten ise 18. yüzyılın ortalarında Britanya’da ilgi görmeye başlamış. İlk artistik paten kulübü 1742 yılında İskoçya’nın başkenti Edinburgh’da kuruldu. İlk artistik paten kuralları kitabı, 1772’de yayımlandı.

Senkronize buz pateni, hız pateni ve kısa mesafe hız pateni branşlarını bünyesinde barındıran Uluslararası Paten Birliği (ISU), 1892 yılında, Hollanda’da kuruldu.

Artistik paten, 1908 Londra Olimpiyatları programına alınırken 1924’te Chamonix’de ilk kez düzenlenen Kış Olimpiyatları resmî spor dalı hâline geldi.

Türkiye’de ise artistik patenin bağımsız bir federasyonun bünyesinde örgütlenmesi, 1991’de Türkiye Buz Sporları Federasyonu’nun kurulmasıyla gerçekleşti.

Bu köklü spor dalının ülkemizde yaygınlaşmaya başlaması, zamanla insanların aileleriyle eğlenceli vakit geçirebileceği salonların da açılmasını beraberinde getirdi. İşte o salonların en iyilerini sizin için listeledik:

Belpa Buz Pateni Sarayı

BELPA BUZ PATENİ SARAYI

Ankara’nın Bahçelievler semtindeki Belpa Buz Pateni Sarayı, Türkiye’nin ilk olimpik buz pateni pisti... 1989 yılında açıldı ve bin kişilik seyirci kapasitesi sahip. Buz hokeyi salonu olarak da kullanılan Belpa Buz Pateni Sarayı, uluslararası etkinliklere de ev sahipliği yapıyor.

Palandöken Buz Pateni Salonu

PALANDÖKEN BUZ PATENİ SALONU

Türkiye’nin Erzurum ilinin Palandöken ilçesinde bulunan Palandöken Buz Pateni Salonu, 2008 yılında açıldı ve 2 bin kişilik kapasiteye sahip. 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için inşa edilen salon, Hacı Ahmet Baba Mahallesi’nde yer alıyor. Pist, buz pateni oyunlarına ek olarak buz hokeyi ve kısa kulvar sürat pateni etkinliklerine de ev sahipliği yapıyor.

Buzluk Buz Pisti

BUZLUK BUZ PİSTİ

İstanbul Anadolu Yakası’ndaki Optimum AVM’nin içinde yer alan Buzluk Buz Pisti, 541 metrekare alanı kapsıyor. Ödüllü buz pateni eğitmenlerinin de eğitim verdiği pistte buz pateni yapmak için paten satın almak ya da kiralamak zorunda değilsiniz. Her yaşa ve her ayağa uygun paten seçenekleri ücretsiz olarak veriliyor.

Silivri Kapı Buz Pisti

SİLİVRİKAPI BUZ PİSTİ

İstanbul’un Fatih ilçesinde, Sümbül Efendi Mahallesi’nde yer alan Silivrikapı Buz Pisti’ne özellikle Avrupa Yakası’nda yaşayanlar kolay ulaşım imkânına sahip. Tesiste iki pist var; seyirci kapasitesi birinde 200, diğerinde 900 kişi. Abonelik sistemi sayesinde buz pateni keyfinizi düzenli bir şekilde sürdürebilirsiniz. Tesiste buz pateni pistlerinin yanı sıra jimnastik, fitness, hokey, karate, masa tenisi, mat egzersizleri, reformer spinning temel hareket eğitimi imkânları da bulunuyor.

İzmir Aşık Veysel Buz Pisti

AŞIK VEYSEL BUZ PİSTİ

İzmir’in Bornova ilçesindeki Aşık Veysel Buz Pisti, Türkiye’nin en büyük pistlerinden biri. Buz hokeyi için de elverişli olan pist, bin 819 seyirci tribünü ve 641 araçlık otopark alanına sahip. Ege Üniversitesi’ne yakınlığı sayesinde özellikle gençlerin buluşma mekânı hâline gelen tesiste, yeşil alanlar, gölet, kafeteryalar, mini futbol, basketbol ve tenis sahaları, çocuk oyun alanları, bisiklet ve yaya yolları da bulunuyor. (HABER MERKEZİ)