Büyükelçi atanan Küçükyılmaz'ın 'tehdit' ve 'yaralama'dan kaydı çıktı

Gazeteci Alican Uludağ Cezayir Büyükelçisi olarak atanan Mücahit Küçükyılmaz'ın "tehdit" ve "yaralama" suçundan adli sicil kaydının olduğunu söyledi, belge yayınladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci Alican Uludağ, Cezayir'e büyükelçi olarak atanan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mücahit Küçükyılmaz'ın "tehdit" ve "yaralama"dan kaydının bulunduğunu bildirdi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mücahit Küçükyılmaz'ı Türkiye'nin Cezayir Büyükelçiliği’ne atanmıştı.

Gazeteci Alican Uludağ, 16 Haziran'daki paylaşımında Küçükyılmaz'ın geçmişte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na "Alçak, iki yüzlü, gerizekalı" dediğini ve beraat ettiğini ifade etti.

Uludağ "Kayıtlarda Küçükyılmaz'ın "tehdit" ve "yaralama" suçlarından sabıkası olduğu ortaya çıkmıştı" diye yazdı.

BELGESİNİ PAYLAŞTI

Uludağ bugün de Küçükyılmaz'ın adli sicil ve arşiv kaydını "Yalan söylüyorsun diyen troller alın size o dönemki sabıka kaydı. Bu arada yerel mahkemenin beraat kararını istinaf kaldırmış ve hakaretten 7 bin 80 TL adli para cezası vermiş. Dosyası şu an Yargıtayʼda" notuyla paylaştı.

Halktv.com'un aktardığına göre belgede Küçükyılmaz'ın 2014'te TCK'nin 86'nci maddesinde düzenlenen "kasten yaralama"dan arşiv kaydının bulunduğu görüldü.

Bir diğer arşiv kaydı ise 2016'ya ait. Bu kayıtta da TCK'nin 106'ncı maddesinde düzenlenen "tehdit" suçunun varlığı dikkat çekti.

KILIÇDAROĞLU'NA HAKARET

Uludağ, Küçükyılmaz'ın Kılıçdaroğlu'na sarf ettiği sözlere yönelik davada istinafın beraat kararını kaldırdığını, 'hakaret' suçundan 7 bin 80 lira para cezası verdiğini ifade etti.

Uludağ'ın aktardığına göre dosya şu an Yargıtay'da. (HABER MERKEZİ)