Büyükekşi: Ceferin aradı, EURO 2032 bizde

Halil Umut Meler'i hastanede ziyaret eden Mehmet Büyükekşi, EURO 2032'nin Türkiye'den alınmasının söz konusu olmadığını söyledi ve, "Ceferin aradı, 'Sizin yanınızdayız' dedi" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın yumruklu saldırısına uğrayan hakem Halil Umut Meler'i hastanede ziyaret etti.

'BAKANLARLA GÖRÜŞECEĞİZ'

Ziyaret sonrasında açıklamalarda bulunan Büyükekşi, "Hocamızın 10 günlük bir yavrusu var. Bir an önce memleketi İzmir'e gitmek istiyor. Bu yapılan saldırı gerçekten hepim,zi çok derinden üzdü. Bu tür konularla keşke şu an burada olmasaydık. Biz TFF olarak cumhuriyetimizin 100'üncü yılında 2024 Avrupa Şampiynası'na katıldık. 2032 Avrupa Şampiyonası'na İtalya ile birlikte ev sahipliği yapma hakkı aldık. Ama bu iş kesinlikle unutulmamalı. Bunun bir milat olması lazım. Bugün buraya gelmemiz sadece 'geçmiş olsun' demek için değil. Bugün önemli görüşmeler yapacağız. Sayın Gençlik ve Spor Bakanımızla, İçişleri Bakanımızla, Adalet Bakanımızla görüşmeler yapacağız. Bu olaya sebebiyet veren tüm paydaşların tekrar kendilerine gelmelerini talep ediyorum" ifadelerini kullandı.

'CEFERİN ARADI'

Ligin nasıl devam edeceğine yönelik soruya Büyükekşi, "Yarın yönetim kurulu toplantımız var. Sizlere daha detaylı bilgi vereceğiz. Bugün temaslarımızı yapalım. Tekrar altını çiziyorum, bu olayı şiddetle kınıyorum. 2 hafta sonra eski haline gelmesini kabul etmiyoruz" yanıtını verdi.

Büyükekşi,  EURO 2032'nin Türkiye'den alınması mümkün mü?" sorusunu ise şöyle cevapladı: 

"Hayır, böyle bir şey söz konusu değil. Aleksander Ceferin de aradı, 'Sizin yanınızdayız, her ne gerekiyorsa yapmaya hazırız' dedi. Böyle şeylerle lütfen kamuoyunu yanlış yönlendirmeyelim." 

Ne olmuştu?

Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, 11 Aralık akşamı 1-1 berabere kaldıkları Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'e yumrukla saldırdı, darbeyle yere düşen Meler bazı kişilerce de tekmelendi.

Maç sonrası sahaya inerek maçın hakemine şiddet eylemine karışan tüm şüpheliler ile sahaya inen taraftarlar hakkında, "6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna aykırılık" ve "kamu görevlisini yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle yaralama" suçlarından Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Olayın ardından hastaneye giden Koca, emniyet güçlerinin gözetiminde hastanede tedavi gördü. Ardından gözaltı işlemleri hastanede yapılan ve ilk ifadesi hastanede alınan Koca, Ankara Batı Adliyesi'ne sevk edildi. Hakeme saldırıda bulunan ve dün akşam saatlerinde gözaltına alınan K.Ç. ve Ş.Y.Ş. de Ankara Batı Adliyesine getirildi. Bu arada, soruşturma kapsamında 3 kişi daha gözaltına alındı. Koca'nın da aralarında olduğu 3 kişi tutuklandı.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, tüm liglerdeki maçların süresiz olarak ertelendiğini açıkladı. Saldırının Türk futbolunun tüm paydaşlarına yapıldığına vurgu yapan Büyükekşi, şunları kaydetti: "Bugüne kadar hakemleri hedef gösteren, hakemlere yönelik suça teşvik eden herkes bu aşağılık suçun ortağıdır. Kulüp başkanlarının, yöneticilerinin, teknik direktörlerinin, televizyon yorumcularının hakemleri hedef gösteren sorumsuz açıklamaları bugün bu alçak saldırıya zemin hazırlamıştır. Yıllar önce olmuş bazı olayları bugün olmuş gibi sürekli gündeme getiren herkes bu çirkinliğin sorumlusudur. Bu insanlık dışı saldırının sorumluları ve azmettiricileri hakkında devletimizle eş güdümlü olarak hak ettikleri tüm cezai işlemler uygulanmaya başlanmıştır. Sorumlu kulüp, kulüp başkanı, yöneticileri ve Halil Umut Meler'e saldırıda bulunan tüm suçlular, en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu kararı ile tüm liglerdeki maçlar süresiz olarak ertelenmiştir." (SPOR SERVİSİ)