Büyükçekmece Barajı'ndan su nakli durduruldu

İstanbul barajlarında doluluk oranı kritik seviyenin altına düştü. Doluluk oranı yüzde 3'lere inen Büyükçekmece Barajı'ndan ise kente su naklinin durdurulduğu belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da barajlardaki doluluk oranı kritik seviye olan yüzde 20'nin altına inerek yüzde 19.89 olarak ölçüldü. Hiç yağmur yağmaması halinde İstanbul'un yaklaşık 58 günlük suyu kaldığı belirtildi.

Hava Forum sitesinin aktardığı gelişmeye göre, İstanbul Büyükçekmece Barajı'nda doluluk oranının yüzde 3'lere inmesi ve su kalitesinin düşmesi sebebiyle barajdan kente su nakli durduruldu.

Hava Forum'un sosyal medyada hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "İstanbul'da acilen risk analizi yapılmalı, su bitmeden önce planlamalar yapılmalı. Su bittikten sonra önlemler hiçbir işe yaramaz. Halk, reklam panoları vasıtasıyla su tasarrufu konusunda bilgilendirilmelidir. Avrupa Yakası'ndaki barajlar kuruma noktasına geldi. Anadolu Yakası'ndan ve Melen'den takviye yapılıyor ancak su takviyesi de belirli kapasitede yapılabildiği için yetersiz kalıyor. Megakentte her gün 3 milyon ton su kullanılıyor. Bu çok büyük bir su kullanımı... Tasarruf çağrısını çok daha yüksek sesle yapmalıyız...

İSKİ 'BEKLEMEYE ALDIK' DEMİŞTİ

İSKİ Su ve Atık Su Teknolojileri Daire Başkanı İsmail Aydın bugün yaptığı açıklamada "Avrupa Yakasında ki barajlarımız hali hazırda yüzde 10'un altında seyir ediyor. Ama biz Terkos'tan ve Sazlıdere barajından su almaya devam ediyoruz. Büyükçekmece barajımızın seviyesi çok düştü, şimdi onu biraz bekletmeye aldık" demişti. (HABER MERKEZİ)