Bütün binalar ayakta, bir bina yerle bir: 'Oto galeri kolon kesti'

Urfa'nın Haliliye ilçesi İpekyolu Caddesi üzerindeki 6 katlı Osman Ağan Apartmanı'nın yıkılmasına, giriş katındaki galerinin alan açmak için kolonları kesmesinin neden olduğu öne sürüldü.

Google Haberlere Abone ol

Can Bursalı – Kadir Cesur 

URFA - Merkez üssü Maraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7.7 ve 7.6’lık depremler, Urfa'yı da vurdu.

Depremde, kentte 20 bina yıkıldı. Yıkılan binalardan biri de Haliliye ilçesindeki İpekyolu Caddesi üzerinde bulunan 6 katlı Osman Ağan Apartmanı’ydı. Yıkılan apartmanın etrafında başka bir enkaz bulunmuyor. Ancak Osman Ağan Apartmanı yerle bir olmuş durumda.

Gazete Duvar’ın bilgi aldığı AFAD görevlisi, apartmanın girişinde bir otomobil galerisi olduğunu ve bu galerinin alan açmak için kolonları kestiğini belirtti ve binanın yıkılmasına kesilen kolonun neden olduğunu ifade etti.

6 YAKINI ENKAZ ALTINDA

Çöken apartmanda, AFAD görevlileri ve TSK’nin çalışmaları devam ederken, yıkıldığı andan bu yana 16 kişinin enkaz altından çıkarıldığı, bunlardan 8’inin sağ olarak kurtarıldığı, 8’inin ise hayatını kaybettiği öğrenildi.

Ekiplerin çalışmaları sürerken, göçük altında kalanların yakınlarının endişeli bekleyişi de sürüyor. Enkazın başında bekleyenlerden biri de, 6 aile üyesinden haber alamayan Hacı Bulut. Bulut, annesi, babası, ağabeyi, yengesi ve iki yeğeninin enkaz altında olduğunu belirterek, "Ağabeyim Mehmet Bulut, yengem Zübeyde Bulut, yeğenlerim Şükrü ve İslim Bulut, babam Halil Bulut ve annem İslim Bulut daha enkaz altından çıkmadı. Deprem olduktan hemen sonra geldim. Ekipler çalışmalara depremden hemen sonra başladı. İslam aleminden dua bekliyoruz” dedi.

Etiketler Urfa deprem yıkım AFAD