Bütçe görüşmelerinin 3’üncü gününde gözler Şehir Hastanesi’nde

TBMM Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmelerinin üçüncü günü: Kürsüde kalp krizi geçiren Hasan Bitmez’in sağlık durumuna dair iyi haber beklenecek, gözler Bilkent Şehir Hastanesi’nde olacak.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Bütçe görüşmelerinin ikinci gününe Saadet Partisi Milletvekili Hasan Bitmez’in kalp krizi geçirmesi damga vurdu. Bitmez’in Bilkent Hastanesi’ndeki tedavisi devam ederken ara verilen görüşmelere bugün devam edilecek.

MECLİS’İN ACİL MÜDAHALE EKİPMANLARI YETERSİZ

Hasan Bitmez’in hayati tehlikesinin devam ettiği belirtilirken bugün hem Bitmez’den gelecek iyi haber beklenecek hem de dün yaşananlara dair tartışmalar sürecek. Hem Meclis’te acil müdahale için gerekli ekipmanların bulunmaması hem Bitmez kalp krizi geçirdikten sonra AK Parti sıralarından duyulan “Allah’ın gazabı böyle olur” ifadeleri bugün de Meclis’in gündeminde olacak.

Genel Kurul’da bugün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığının bütçeleri görüşülecek. Dün görüşülemeyen Adalet Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve TBMM bütçeleri ise 21 Aralık’ta görüşülecek.

Ne olmuştu?

Hasan Bitmez, konuşması sırasında AK Parti’nin İsrail ile ilişkilerini eleştirmişi AK PArti milletvekilleri tarafından protesto edilmiş ve konuşmasının sonunda kalp krizi geçirmişti. Kalp krizi geçirmesinin hemen ardından yere düştüğünde AK Parti sıralarından “Allah’ın gazabı böyle olur” sözleri duyulmuştu. AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, "Bazı arkadaşlarımız arkalarda olduğu için olayın ne olduğunu hemen anlayamamış olabilirler" açıklamasını yapmıştı.

Hasan Bitmez’in kalp krizi geçirmesinden sonra yapılan ilk müdahaleye ilişkin yapılan değerlendirmeler de çokça tartışıldı. Meclis’te acil müdahale için gerekli olan malzemelerin eksik ya da yetersiz olduğu, bu yetersizliğin Bitmez’e müdahale ederken de hissedildiği ifade edildi.